Baie de mulţime pentru Băsescu la Tismana

Traian Băsescu şi soţia sa, Maria, au petrecut Sfânta Maria Mare la Tismana, preşedintele fiind bine primit aici de miile de oameni care au participat la slujba religioasă de la mănăstire sau care au fost prezenţi în bâlciul organizat cu această ocazie. Şeful statului nu a făcut niciun comentariu politic, nicio declaraţie din care se reiese vreun indiciu nou în privinţa posibilei sale candidaturi, deşi este de domeniul evidentului că la cât de bine primit a fost şi de către gorjeni nu are cum să nu candideze pentru un nou mandat.

 Şeful statului a stat la Tismana preţ de câteva ore, timp în care sute de oameni i-au cerut să facă o fotografie cu el sau să au ţinut să îi strângă mâna. "Bine aţi venit domnule preşedinte", era urarea cel mai des rostită de către mulţime. De cum a ajuns la mănăstire, preşedintele a coborât din maşina care l-a adus până la poarta de intrare în lăcaşul de cult şi a pornit-o prin mulţimea care i-a ieşit în cale ca să-i strângă mâna. Tot drumul spre mănăstire, deşi în pantă, a fost parcurs repede de Băsescu, acesta dând dovadă de o formă fizică excelentă, mulţi dintre cei cu care s-a întâlnit fiind convinşi că preşedintele arată mai bine şi e mai simpatic decât la televizor. Vorba unul englez aflat în vizită la mănăstire, bucuros că are ocazia să-l întâlnească aici pe locatarul de la Cotroceni, despre care a spus, cu ironie, că " e o fiinţă umană care păşeşte".

 Onomastica pentru prima doamnă

 Maria Băsescu a primit felicitări cu ocazile onomasticii sale, prima doamnă acceptând şi ea să se fotografieze cu foarte mulţi oameni care doreau să fie în preajma ei. "La mulţi ani" s-a auzit de sute de ori din partea celor care, de pe margine, au dorit să dea mâna cu soţia preşedintelui şi să îi transmită un gând bun. Urările de bine au fost fără număr, Maria Băsescu reuşind pe tot parcursul vizitei să păstreze acel aer calm şi proaspăt din care pare să îşi tragă puterea până şi soţul său.
 Preşedintele nu a făcut declaraţii politice, dar a precizat că nu e pentru prima dată când vine la Tismana. El a menţionat că cele două fiice ale sale veneau destul de des în tabăra de aici atunci când erau eleve, Băsescu spunând că din această cauză cunoaşte destul de bine şi mănăstirea. În consecinţă, drumul spre bâlciul din pădurea Şarşori nu a fost o problemă, la fel ca şi vizita printre sutele de persoane care veniseră să vadă finalul festivalului de folclor şi să bea o bere rece. 
 Minutele petrecute aici de familia prezidenţială au fost o nouă ocazie pentru o nouă baie de mulţime, Maria şi Traian Băsescu făcând cu greu faţă numărului mare de persoane care vroiau să-i vadă sau să se pozeze cu ei. "Gata, am dat mâna cu Şeful, acum trei săptămâni nu mai mă duc la lighean să mă spăl. Păi ce, mai prind eu pe vreunul să dau mâna cu el pe aici. E o mare bucurie printre noi că-l avem pe Băsescu printre noi. Bun, rău, e preşedintele nostru şi şi-a făcut timp să vină printre noi şi asta contează", spunea un bărbat satisfăcut că Băse îi strânsese mâna şi îi urase "bine v-am găsit".

 Câteva minute pentru o lubeniţă

 Şeful statului a evitat discuţiile pe teme politice inclusiv atunci când a fost întrebat de jurnalişti în privinţa candidaturii sale. Preşedintele a preferat, în schimb, să stea la o masă, în bâlci, alături de primarul din Tismana şi de subprefectu Marcel Romanescu, şi să mănânce un pepene, pe care l-a împărţit cu cei doi şi cu soţia sa, dar şi cu copii de pe margine. O fetiţă pe nume Maria a luat locul primei doamne la masa lui Băsescu şi a mâncat din lubeniţa dată de preşedinte. Turul de forţă făcut prin bâlci l-a făcut pe Băsescu să transpire ca un boxer în ring, episodul cu lubeniţa oferită Mariei nefiind singurul în care preşedintele apare alături de copii. Tot la Tismana el a fost întâmpinat de Petre Scurtu, puştiul de la Turceni care se declară "Băsescu al mic". Băsescu al mare i-a spus lui Petre "să trăieşti mă, ce faci aici" şi, ca între preşedinţi, i-a strâns mâna, spre bucuria puştiului de la Turceni.
 În bâlci, după ce şi-a mâncat porţia de lubeniţă şi s-a mai hidratat puţin, Băsescu a luat-o din nou prin mulţime, spre disperarea şi transpirarea ofiţerilor care îi asigurau paza. Aceştia au avut emoţii la atâta lume câtă era în jurul preşedintelui, dar, cum gorjenii sunt paşnici, vizita s-a încheiat fără incidente. La finalul acesteia, cel mai bucuros era primarul Costel Buzianu, care era cel mai încântat pentru că a avut un astfel de oaspete la sărbătoarea din acest an de Sfânta Maria Mare. "De când e festivalul nostru de folclor, de 41 de ani, niciun preşedinte al ţării nu ne-a făcut onoarea să fie în mijlocul nostru. Iată că Traian Băsescu a reuşit să vină la noi şi asta mă bucură cel mai mult", spune edilul.


Vizualizări: 205

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: