Nelu Pavel îl proclamă pe Potârcă – Obama de România

Azi ar trebui să se ia la Sibiu una dintre ultimele decizii în baza cărora omul de afaceri Ninel Potârcă, din Meteor, să devină candidat al rromilor la Preşedinţia României. Până să fie finalizate toate aceste demersuri, fanii săi îl proclamă deja Obama de România, Nelu Pavel fiind convins că reprezentantul etniei nu va fi o mână moartă în alegerile din toamnă.
 Ninel Potârcă nu vorbeşte prea mult despre posibila sa candidatură pentru că încă nu sunt concretizate toate demersurile în acest sens, dar, la câtă patimă pun cei care sunt deja gata să îi fie alături, e greu de crezut că afaceristul din Meteor nu va intra în lupta pentru Cotroceni. Cel mai înfocat fan al acestuia pare să fie liderul Partidei Rromilor din Gorj, Nelu Pavel, care este şi consilier judeţean PSD, dispus să îl ajute pe Ninel Potârcă în campania electorală, dacă acesta va candida la Preşedinţia României. Despre un eventual sprijin pentru Mircea Geoană nici nu mai încape vreo vorbă, liderul rromilor spunând că, gata, până şi ţiganii lui şi-au dat seama că au tot fost fraieriţi de vreo 20 de ani.
 Pavel crede în şansele lui Potârcă înainte de intrarea acestuia în cursa electorală. Cei doi nu au avut conflicte până acum, iar Pavel spune că a fost consultat deja de Potârcă în luarea deciziei legate de posibila sa candidatură. Liderul etniei va participa azi şi la o întâlnire la Sibiu în cadrul căreia va fi luată decizia finală în privinţa candidaturii lui Potârcă, acesta fiind convins că pentru omul de afaceri nu mai există cale de întoarcere. Nelu Pavel spune că, pentru el, Potârcă este "Obama de România", motiv pentru care îl va susţine în următoarele luni de campanie. 
 "E dreptul lui să candideze, în primul rând, iar în al doilea rând, noi am tot votat atâţia români şi nu ne-au rezolvat problemele, nu văd de ce să nu fie votat acum un ţigan de-al nostru. Sunt mândru că un gorjean de-al nostru candidează la Preşedinţie şi cred că va face o figură frumoasă în alegeri", spune Pavel. Liderul Partidei Rromilor din Gorj afirmă că, în opinia sa, Potârcă va putea iniţia programe prin care să creeze fabrici şi, implicit, noi locuri de muncă, posibilul candidat din Meteor neavând încă un program electoral conturat în acest sens, asta deşi firmele viitorului candidat s-au ocupat până acum mai mult de demembrat fabrici şi combinate, decât de clădit ceva.

 Potârcă e cu gândul la Cotroceni

 Ninel Potârcă este preşedinte al Patronatului Oamenilor de Afaceri Rromi din România, Patronat care îi reuneşte pe rromii cu bani din ţară. El nu şi-a ales nici titlul de rege, nici pe cel de împărat sau bulibaşă, preferând să fie preşedinte al unei asociaţii înfiinţate în urmă cu câţiva ani. Patronatul Oamenilor de Afaceri Rromi reprezintă acum platforma sa de lansare pentru o eventuală bătălie pentru Cotroceni. Afaceristul din Meeor spune că a avut deja mai multe discuţii cu importanţi reprezentanţi ai comunităţii, care au decis să îi susţină candidatura, ultimele discuţii purtându-se azi la Sibiu şi vineri în capitală.
 "Încă nu este o decizie finală, dar, în mare, da, aceasta este dorinţa reprezentanţilor comunităţii noastre. Dintre toţi se pare că am fost ales eu pentru a candida la Preşedinţia României şi o voi face nu din interes sau orgoliu personal, ci pentru a-mi reprezenta comunitatea. Până acum noi am fost şi dezbinaţi şi am mers şi cu PSD, cel mai adesea, dar fără ca problemele să ne fie rezolvate. De asta s-a decis acum o asemenea candidatură. Vedem ce se decide până la urmă şi apoi organizăm o conferinţă de presă în care facem anunţul oficial pe această temă", spune Potârcă.

 Obama de Meteor

 Ninel Potârcă a fost cel care l-a primit acasă la el pe principele Radu Duda în luna iunie, atunci când acesta a vizitat cartierul de rromi din Târgu Jiu, omul de afaceri spunând că decizia privitoare la candidatura sa a fost luată ulterior. Acesta a convocat atunci la Sala Sporturilor sute de rromi din judeţ şi nu numai, cărora li se spusese iniţial că e vorba de împărţirea unor ajutoare, la finalul şedinţei rromii cerându-şi înapoi măcar banii de benzină, cei mai mulţi primind câte 50 de lei de la şeful lor. Potârcă a fost acuzat în ultimii ani şi de mai multe fapte de evaziune fiscală, de nivelul sutelor de miliarde de lei vechi, instanţele de judecată găsindu-l însă nevinovat până în prezent. 
 Una peste alta, afaceristul din Meteor reuşeşte să scoată din nou în evidenţă comunitatea care în urmă cu un deceniu şi jumătate declara cartierul respectiv ca fiind "primul stat independent Cem Romengo", stat în care populaţia majoritară era, evident, de etnie rromă. Povestea respectivă s-a terminat atunci repede, la intervenţia adevăratului stat român, stat pe care rromii au ocazia acum să-l conducă prin Obama de Meteor, dacă Potârcă primeşte, evident, şi voturile necesare pentru aşa ceva.


Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: