Bălăeţ a făcut economii pentru testele COVID la CSM

Debutul noului sezon la handbal şi baschet va presupune cheltuieli suplimentare pentru CSM Târgu Jiu. Clubul va trebui să efectueze teste COVID pentru toţi sportivii angrenaţi în competiţiile de seniori care se preconizează că vor debuta în luna octombrie.

Oficialii de la CSM Târgu Jiu au sezonul acesta o grijă în plus, aceea a efectuării testelor COVID pentru echipele de seniori, handbal şi baschet, care vor începe competiţiile în curând. Directorul CSM Târgu Jiu, Robert Bălăeţ, a precizat că s-au făcut economii la club, pe perioada de pandemie în care nu au fost competiţii, şi se va apela şi la sponsori pentru a se face testele necesare: „Şi la liga a doua sunt destul de multe restricţii şi costuri mari. Sunt destule probleme, cum au toate echipele din România la ora actuală, pentru că sunt costuri destul de mari pentru testări. Vom încerca să le acoperim din banii pe care îi avem, pentru că am făcut economii dar şi din banii de la sponsori. Sper să acoperim testele COVID pe care trebuie să le facem”.

Faptul că se va juca în sistemul turneu va fi un avantaj pentru că se vor face mai puţine teste, la fiecare turneu, şi nu vor fi necesare la fiecare meci.

Protocolul medical impus iniţial prevedea, pentru absolut toată lumea, izolarea cu 14 zile înaintea unui prim joc, dar s-a renunţat la această izolare. Un prim test pentru Covid-19 va fi efectuat la intrarea în cantonament, iar al doilea cu 2 zile înainte de joc sau turneu. În cazul în care un club va avea mai mult de trei jucători testaţi pozitiv, iar un meci nu poate fi disputat la data anunțată din această cauză, atunci riscă să piardă la masa verde cu 10-0. În astfel de situații se consideră că este vina clubului.

Vizualizări: 309

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: