Bălăeţ solicită ieşirea din asocierea cu Pandurii

Directorul CSM Târgu Jiu, Robert Bălăeţ, doreşte să înfiinţeze şi o secţie de fotbal la noul club al Primăriei Târgu Jiu. Pentru început acesta vizează o serie de echipe de copii şi juniori, dar pe viitor consideră necesară şi o echipă de seniori. Deocamdată, însă, legea nu permite înfiinţarea acesteia, pentru că Primăria Târgu Jiu este încă membru asociat la clubul de fotbal Pandurii Lignitul Târgu Jiu.

Problema înfiinţării unor echipe de handbal şi baschet de seniori la CSM Târgu Jiu s-a rezolvat recent, când federaţiile de specialitate au dezafiliat fostele cluburi din Târgu Jiu, ale căror echipe Energia Rovinari şi Energia Pandurii s-au desfiinţat, iar cluburile au intrat sau urmează să intre în faliment. Dar Primăria Târgu Jiu mai este încă asociat la CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu, clubul care are echipe de fotbal de seniori.

Cu toate că de la intrarea în insolvenţă a clubului Pandurii Lignitul, în urmă cu mai bine de doi ani, Primăria Târgu Jiu nu a mai contribuit financiar cu nici un leu la finanţarea echipei, aceasta, prin Consiliul Local, este încă membru asociat la Pandurii. Din acest motiv, nou înfiinţatul CSM Târgu Jiu nu poate, deocamdată, să funcţioneze şi cu o secţie de fotbal, până când Primăria nu va renunţa la asocierea cu echipa de fotbal locală.

Directorul CSM a spus că el şi-ar dori şi o secție de fotbal în cadrul clubului, cu grupe de copii şi juniori pentru început, dar pentru aceasta este obligatoriu ca Primăria Târgu Jiu să se retragă din acționariatul clubului Pandurii Lignitul. „Vreau să facem la CSM şi fotbal, şi am aprobarea domnului primar pentru înfiinţare. De aceea voi cere să se iasă din asocierea cu Pandurii Lignitul.  Dacă în acest moment Consiliul Local, care este membru asociat la Pandurii Lignitul, tot nu dă bani la acel club, ar fi mai bine să ieşim din acel acţionariat ca să putem face la CSM o secţie de fotbal pentru a ajuta acei copii care se chinuie acum la Pandurii”, a spus Bălăeţ referitor la problema fotbalului la CSM, precizând în acelaşi timp că nu doreşte răul fostei echipe şi chiar ar putea colabora pe viitor cu Pandurii: „Chiar mi-aş dori ca Pandurii să scape de retrogradare şi să joace în divizia B sau chiar în A, iar noi ca CSM, pentru că eu de acum înainte voi face politica CSM-ului, să mergem cu o echipă de fotbal, poate până la nivelul ligii a treia, ca o pepinieră pentru Pandurii, să le dăm jucători şi ei să ne plătească nişte bani, pentru că aşa e normal şi să investim mai departe în cei care vor veni din urmă, în copii şi tineri. Şi, de ce nu, să vindem şi la alte cluburi. Nu doresc răul la nimeni, pot fi chiar şi patru echipe de nivel mai bun decât CSM, ca să putem vinde noi jucători tineri”.

Deocamdată CSM Târgu Jiu va funcţiona cu trei secţii, de handbal, baschet şi volei, până la rezolvarea legală a problemei ieşirii Consiliului Local din asocierea cu clubul Pandurii Lignitul.

Vizualizări: 983

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: