ACS Târgu Jiu, între performanţă şi desfiinţare

ACS Târgu Jiu este la un pas de dispariţie, la fel cum s-a întâmplat cu celelalte cluburi de baschet, CS Energia Rovinari sau CS Energia Pandurii Târgu Jiu, care au fost recent dezafiliate de Federaţia  Română de Baschet. Ca şi celelalte echipe de baschet, şi ACS va lăsa o impresie bună dacă se va pune problema desfiinţării echipei.

Târgu Jiul era în urmă cu câţiva ani un oraş care făcea legea în baschetul de Liga Naţională şi impunea respect prin performanţele echipelor care au fiinţat în oraşul lui Brâncuşi. Acum Târgu Jiul este recunoscut ca oraşul în care orice echipă apare este sortită desfiinţării înainte de finalul sezonului. Acesta ar putea fi şi cazul ACS Târgu Jiu, o formaţie la care joacă o bună parte dintre copii crescuţi de şcoala de baschet de la Târgu Jiu, pe lângă câţiva jucători mai experimentaţi.

ACS a jucat ultimul meci acasă din Grupa Albastră la finalul săptămânii trecute, reuşind o victorie care aduce practic calificarea în play-off. Din păcate nu se ştie dacă echipa va mai juca acele meciuri. ACS şi-a îndeplinit obiectivul propus, dar mai are de jucat un meci din Grupa Albastră cu Rapid, în deplasare.

Antrenorul Claudiu Alionescu nu ştie însă dacă echipa sa va mai putea termina acest sezon şi este posibil ca tot efortul de până acum să fi fost în zadar. “Pentru a ne îndeplini obiectivul realmente şi pentru a începe din Grupa B sezonul viitor trebuie să terminăm acest campionat, adică cel puţin trei runde, cu două meciuri pe rundă şi nişte deplasări destul de lungi”, a explicat antrenorul Claudiu Alionescu nemulţumit de modul în care îi sunt trataţi jucătorii : „Aceşti băieţi au stat uniţi, au îndeplinit obiectivul, însă eu nu mai văd, în momentul de faţă, care va mai fi soluţia pentru meciurile ce urmează. S-au întâmplat nişte lucruri incredibile înainte de meci, jucătorii americani au ajuns la sală cu 10 minute înainte de începerea partidei, ceea ce este aproape inacceptabil. Au jucat, încă o dată, la rugăminţile mele şi pentru lumea care a fost la sală şi i-a încurajat pe tot parcursul acestui sezon. Nu ştiu dacă voi mai reuşi pentru meciul de la Rapid să-i conving să joace. Problemele se adâncesc, nu este vorba doar de salarii. Sunt probleme de natură organizatorică, baschetbalistică, care nu au nicio treabă cu baschetul profesionist. Dacă nu se iau nişte măsuri rapid, jucătorii nu vor mai sta uniţi, s-au acumulat frustrări.”

În ziua ultimului joc din campionat disputat la Târgu Jiu, baschetbaliştii americani din lot au fost cu greu convinşi să mai joace pentru că au fost daţi afară din hotelul unde erau cazaţi din cauza datoriilor. Aceştia au ajuns la sală cu zece minute înainte de a începe meciul. Dar şi în aceste condiţii, fără salarii, fără sală de antrenamente şi fără o locuinţă stabilă  aceştia au dat dovadă de caracter şi au evoluat la potenţial maxim pe teren.

După această ultimă problemă apărută la echipa de baschet toată lumea se mai întreabă ce ar mai putea urma. Cel mai grav în urma acestui şir interminabil de probleme de la ACS Târgu Jiu este faptul că a ajuns la cunoştinţa tuturor oamenilor de baschet, bătaia de joc la adresa jucătorilor, şi cu greu vor mai fi convinşi pe viitor baschetbaliştii să mai vină la Târgu Jiu, indiferent ce club va mai fi infiinţat.

Vizualizări: 551

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: