Bălăneşti: Ruină transformată în cămin cultural

Autorităţile locale din comuna gorjeană Bălăneşti au transformat o ruină într-o modernă instituţie culturală. Este vorba de căminul cultural din satul Glodeni, unde lucrările de reabilitare şi modernizare sunt aproape de finalizare. Investiţia este realizată cu fonduri europene atrase de administraţia locală.

Pentru modernizarea căminului cultural din satul Glodeni, autorităţile au obţinut peste 900 de mii de lei. Lucrările au demarat în vara anului trecut şi sunt aproape de finalizare. Clădirea a căpătat un nou aspect, dar şi împrejmuirea a fost refăcută. A fost schimbat acoperişul, pereţii au fost îndreptaţi şi noi grupuri sociale au fost înfiinţate.

Căminul cultural urmează să fie dotat cu mobilier corespunzător. Mai mult, proiectul autorităţilor locale din Bălăneşti prevede şi achiziţia de costume populare ce vor putea fi folosite la manifestări de către copiii din cadrul ansamblului local. „Lucrarea de reabilitare şi modernizare a căminului cultural din satul Glodeni este realizată în proporţie de 90%. Clădirea este finalizată. S-a făcut o nouă procedură de licitaţie şi de achiziţie a dotărilor care sunt pentru cămin. Este vorba de costume populare, aparat de aer condiţionat, birouri, calculator, scaune. Sperăm ca până la sfârşitul anului, în funcţie de ce va decide constructorul, să facem recepţia, astfel încât copiii şi noi, toţi cetăţenii, să ne bucurăm de căminul cultural. Este o investiţie frumoasă, mă bucur că am reuşit să reabilităm clădirea”, a declarat Ovidiu Pungan, primarul comunei Bălăneşti.

Şi investiţiile la Bălăneşti continuă. Autorităţile locale au semnat săptămâna trecută contractul de finanţare pentru înfiinţarea unui centru pentru bătrâni. Valoarea investiţiei este de aproximativ 85.000 de euro, fonduri europene atrase prin Grupul de Acţiune Locală din care localitatea face parte. Primarul Ovidiu Pungan crede că investiţia va fi demarată anul viitor, dat fiind faptul că procedurile de licitaţie şi de obţinere a avizelor sunt de durată. Unitatea destinată vârstnicilor din localitate va fi realizată în satul Bălăneşti, prin reabilitarea şi modernizarea unei foste unităţi de învăţământ. Termenul de execuţie al lucrărilor este de 1 an.

Vizualizări: 2,068

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: