Când va începe extinderea reţelelor de gaze în Turburea

Lucrările de introducere a reţelelor de gaze naturale în satele Poiana şi Cocorova ale comunei gorjene Turburea ar putea începe în luna noiembrie. Licitaţia pentru desemnarea constructorului se apropie de final. Costurile acestei investiţii vor fi suportate integral din bugetul local, sumele fiind alocate pe mai mulţi ani.

Este vorba de extinderea reţelei de gaze în comuna Turburea, un proiect pe care de ani buni autorităţile locale se luptă să-l ducă la îndeplinire. Primarul Ion Bîrcă spune că mai este doar un pas până la începerea lucrărilor propriu-zise şi că o bună parte din investiţie ar putea fi realizată chiar anul acesta, dacă vremea va permite.

Investiţia privind introducerea reţelei de gaze în satele Poiana şi Cocorova se ridică la 2 milioane de lei, fonduri de la bugetul local. „Introducerea conductei de gaze naturale o avem pe SEAP, să zicem că vor mai dura vreo trei săptămâni şi se va anunţa câştigătorul. Sper să vină o firmă care să fie agreată de cei de la Distrigaz şi de la ANRE, care să câştige această licitaţie, să dăm drumul la treabă. Dacă timpul va fi bun, putem să parcurgem o bucată bună din comună prin care să introducem conducta de gaze naturale”, a declarat Ion Bîrcă, primarul comunei Turburea.

Este vorba de introducerea a 14 km de conductă în satele Poiana şi Cocorova. Investiţia nu prevede şi racordurile individuale la proprietăţi. În schimb, autorităţile locale au obţinut un preţ bun pentru cetăţeni, astfel încât să poată suporta mai uşor cheltuielile aferente. „Fiecare cetăţean îşi plăteşte racordul. Totuşi, am găsit înţelegere pentru că, acum o lună, costa în jur de 5.000 de lei de gospodărie racordul până la poartă. Cu sprijinul directorului Distrigaz de la Târgu Jiu, am găsit înţelegere şi costurile vor fi între 1.500 şi 2.000 de lei. Eu zic că este destul de bine. Orice om îşi va permite să bage gazele naturale”, a explicat primarul Ion Bîrcă.

Vizualizări: 703

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: