Balastiere camuflate. Iau aviz pentru peşte şi de fapt scot pietriş!

Garda de Mediu Gorj a demarat un amplu control pe cursurile de apă din judeţ, pentru a verifica dacă societăţile care au obţinut autorizaţie pentru construirea de iazuri piscicole au şi dus acest proiect la îndeplinire sau doar au exploatat pietrişul şi au lăsat gropi uriaşe în urmă.

Acolo unde comisarii de mediu vor constata că interesul administratorilor a fost doar de a exploata balastul, vor fi aplicate amenzi usturătoare. Tematica de control a fost dispusă de Comisariatul General al Gărzii de Mediu. Controalele au început acum două săptămâni şi continuă până la sfârşitul lunii. „Din controalele efectuate până în prezent se conturează ideea că în cazul amenajărilor piscicole, cei care doresc să facă o astfel de investiţie nu o şi duc la bun sfârşit. Există riscul ca pe teritoriul judeţului să rămână nişte gropi fără nicio destinaţie. Preocuparea noastră este să găsim pârghiile legale să-i constrângem să ducă la îndeplinire investiţia pentru care au obţinut avizele. În caz contrar, aceştia riscă sancţiuni contravenţionale pentru deteriorare teren”, a declarat Gheorghe Sanda, comisarul şef al Gărzii de Mediu Gorj.

Amenzile pot ajunge până la 100 de mii de lei în situaţia în care comisarii de mediu vor găsi la aceste „iazuri piscicole” doar balastiere şi gropi. Astfel de investiţii, circa 15 la număr, au fost realizate în special pe râul Motru, Jiu, Olteţ şi Gilort.

Vizualizări: 3,430

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: