„Eroarea” care îl ţine pe Golea angajat la CE Oltenia

Sindicalistul Marin Golea este în continuare angajat al CE Oltenia, deşi a figurat pe lista salariaţilor concediaţi colectiv în acest an. Casa Judeţeană de Pensii nu l-a trimis la pensie, aşa că sindicalistul îşi vede în continuare de treabă, deşi spune că în cazul său este vorba despre o „eroare informatică”.

Marin Golea ocupă funcţia de consilier juridic şi coordonează activitatea de Resurse Umane de la Unitatea de Servicii Mentenanţă (USM) Rovinari. Liderul Sindicatului Liber Minerul Rovinari Pinoasa trebuia să încheie socotelile cu CE Oltenia încă din luna iunie a acestui an, fiind trecut pe lista pensionărilor anticipate. Golea ştia că întruneşte condiţiile de pensionare la 1 septembrie 2018, numai că cei de la Casa de Pensii i-au spus că se va putea pensiona abia în aprilie 2020. „În momentul în care am trecut de la sindicat, pe vremea lui Ciurel, în aprilie 2015, în câmpul muncii, timp de doi ani am fost pontat la stagiul de cotizare câte o zi în loc de 21 sau 22 de zile. Am constatat cu stupoare că mi-au dispărut doi ani din condiţiile normale de muncă, chiar perioada 2015, până la zi, când am făcut această solicitare. Aveam doar câte o zi ca şi stagiu de cotizare. În loc de 29 de ani şi 6 luni, am apărut cu 27 de ani şi 6 luni”, a declarat Marin Golea.

„Lucrurile sunt greoaie”

Sindicalistul a solicitat la CE Oltenia să rezolve această problemă, fiind sigur că este vorba de o greşeală a informaticienilor companiei. „Credeau că în trei zile se poate rezolva. Lucrurile sunt greoaie când există erori din acestea informatice. Când mi se întregeşte vechimea în muncă intru în programul de restructurare. Luna viitoare, luna cealaltă, asta este situaţia”, a mai spus Marin Golea, care ar putea părăsi compania cu două salarii compensatorii.

Vizualizări: 3,059

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: