Bani europeni pentru bunicii din Peștișani

Sprijin pentru bătrânii din Peștișani. Autoritățile au reușit să obțină fonduri europene pentru realizarea unui centru de zi, unde bătrânii singuri să participe la diverse activități, să ia masa și să meargă în excursii. Proiectul este finanțat din fonduri europene și se va desfășura pe trei ani.

În primă fază, 165 de persoane vârstnice din localitatea Peștișani se vor bucura de o bătrânețe mai senină. Proiectul se numește “Bunicii Comunității” și, pentru implementarea sa, primăria a reușit să atragă deja 2,8 milioane de lei.

Primarul din Peștișani, Cosmin Pigui, a explicat că mai așteaptă finanțarea unui alt proiect, tot pe fonduri europene, prin care să extindă și să modernizeze dispensarul din Brădiceni, unde va fi înființat centrul de zi: „În anul 2018, am depus două solicitări de finanțare, unul pe POR – Programul Operațional Regional, pentru finanțarea extinderii unei clădiri și a modernizării în vederea realizării unui unui centru de zi pentru bătrâni, și am mai depus o solicitare de finanțare pentru acest centru, la POCU – Programul Operațional Capital Uman. Am obținut finanțarea pe POCU și așteptăm și aprobarea finanțării pe POR, dar o să demarăm proiect denumit „Bunicii Comunității” încă de luna aceasta și este vorba de o finanțare de 2,8 milioane de lei, o finanțare care se derulează pe doi ani de zile de acum încolo. Ne dorim ca bătrânii noștri să aibă o bătrânețe mai frumoasă, să socializeze, să participe la tot felul de activități, excursii. Beneficiază și de o masă caldă. Acei bătrâni care sunt singuri nu vor mai fi atât de singuri. Vorbim de un grup țintă de 165 de persoane care întrunesc condițiile pentru a fi integrate în acest proiect”.

În primă fază, toate activitățile vor avea loc într-o fostă grădiniță din Peștișani. „Așteptăm finanțarea pentru clădire în această toamnă. Până atunci, avem o altă clădire în care vom realiza acest centru. Trebuie să asigurăm un spațiu provizoriu de funcționare până când se realizează clădirea cea nouă, dispensarul de la Brădiceni, care vine modernizat și extins, iar acum provizoriu vom începe activitățile proiectului într-o fostă grădiniță care a fost închisă întrucât a scăzut numărul de copii”, a mai transmis primarul Cosmin Pigui.

Vizualizări: 2,486

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: