Bani pentru executarea unui nou foraj la Dăneşti

Administraţia locală din comuna Dăneşti a alocat suma de 300.000 lei pentru executarea unui nou foraj în localitate. Investiţia se va realiza pentru locuitorii din satul Dăneşti care, după finalizarea proiectului, vor beneficia de o mai mare presiune la apa potabilă. Săptămâna viitoare va fi pus în funcţiune forajul de la Brătuia, realizat în această vară.

Investiţia din satul Dăneşti va fi realizată din fonduri de la bugetul local. Autorităţile locale spun că nu au beneficiat de fonduri guvernamentale, însă au reuşit să găsească resursele necesare astfel încât să poată asigura şi pentru locuitorii satului Dăneşti apă în permanenţă în gospodării. Puţul va avea o adâncime de câteva sute de metri, spun autorităţile locale. „Am alocat o parte din banii necesari pentru forarea unui nou puţ la Dăneşti, întrucât satul Dăneşti, cel de centru, este alimentat cu apă de la pompele de la Văcarea şi Bucureasa. Pe perioade de secetă nu există debitul necesar de apă pentru a acoperi astfel încât să aibă tot timpul toate gospodăriile apă. De aceea, am luat hotărâre de Consiliu. Consilierii au fost de acord, am alocat cam 300.000 lei din suma necesară. Nu cred că ne va ajunge pentru că va fi un puţ la aceeaşi adâncime ca la Brătuia, la 308 metri, şi atunci cheltuielile vor fi mai mari. Aşteptăm să vedem cine vine să facem studiul geologic, urmând ca după ce îl avem să facem proiectul şi să scoatem la licitaţie lucrările. În satul Dăneşti sunt circa 320 de familii", a declarat Emilian Rusu, primarul comunei Dăneşti.

Autorităţile locale au mai demarat o astfel de investiţie în perioada de vară, a fost vorba de un foraj la Brătuia. Lucrarea, în valoare de circa 400.000 lei, a fost executată de societatea UEF Motru. Sunt montate atât containerele, cât şi bazinul de apă, pompele au fost instalate şi urmează ca CEZ să facă legătura la energia electrică. Primarul Emilian Rusu a spus că cel târziu în data de 20 septembrie va funcţiona acest nou puţ. În zona Brătuia exista un singur foraj din care se alimentau patru sate, iar acum prin realizarea acestui puţ vor fi alimentate două sate, Trocani şi Merfuleşti, iar pe vechiul foraj vor rămâne satele Brătuia şi Țârculeşti.

Vizualizări: 190

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: