Ţicleni: Primarul vrea Peco lângă primărie, consilierii se opun!

Constantin Radu, primarul orașului Țicleni, nu renunță la investiția privind realizarea unei benzinării în aproprierea primăriei, chiar dacă proiectul privind concesionarea terenului către un investitor a fost respins de patru ori până acum de consilierii locali. Primarul spune că din banii de pe concesiune ar putea începe înființarea fabricii de confecții în localitate și că prin realizarea stației s-ar crea și noi locuri de muncă.

Încă din 2014 primarul orașului Țicleni, Constantin Radu, tot încearcă să aprobe prin hotărâre de Consiliu Local concesionarea terenului de lângă primărie în vederea realizării unei stații Peco. Edilul spune că, în prezent, în localitate nu funcționează o astfel de stație non-stop, astfel că cetățenii se văd nevoiți să meargă la Târgu Cărbunești sau la Târgu Jiu pentru a-și alimenta autoturismele. Edilul spune că spațiul de lângă primărie trebuie oricum amenajat și pentru a înființa o parcare acolo ar trebui să aloce bani grei pe care i-ar putea folosi la recondiționarea vechiului cinematograf unde să funcționeze o fabrică de confecții. "Am avut la sfârșitul lunii trecute ședință de Consiliu Local ordinară și am avut pe ordinea de zi și concesionarea parcării de lângă primărie în vederea construirii unui Peco. La acest capitol stăm cel mai rău. Este a patra oară când consilierii nu votează proiectul. O să încerc și la viitoarele ședințe până voi reuși. Astfel scutesc 150.000 lei, bani publici cu care ar trebui să amenajăm parcarea. Am putea face altceva cu acești bani, de exemplu fabrica de confecții unde îmi lipsesc chiar acești bani, 150.000 lei, ca să demarez lucrările. Am proiectarea făcută, numai că nu îmi ajung banii pentru a începe licitația", a declarat Constantin Radu, primarul orașului Țicleni.

Edilul a precizat că doar 7 dintre cei 15 consilieri locali au avizat proiectul, cei 5 de la PP-DD și 2 de la PSD. Primarul crede că unul dintre consilierii locali, Sorin Bobeanu, care este independent, are interese pentru ca această stație Peco să nu se realizeze. "Este un interes deoarece acest Peco s-ar putea să aibă o spălătorie și probabil că o să fie mai ieftin decât la domnul consilier Sorin Bobeanu, care are o spălătorie în orașul Țicleni. Face lobby la ceilalți consilieri ca să nu voteze. Avem două cereri pentru stație de la Lukoil și de la societatea care a preluat benzinăriile Petrom. Poate consilierii se vor răzgândi și vor înțelege că este în beneficiul localității. Oamenii vor avea de unde să-și alimenteze mașinile la orice oră. Vor fi făcute între 5 și 7 angajări. În contract se va specifica să fie din orașul Țicleni", a mai spus primarul din Țicleni.

Sorin Bobeanu spune că nu este împotrivă, doar că nu consideră potrivit locul. "Nu mă opun. Nu sunt de acord. Nu e o locația potrivită. O punem lângă liceu, lângă primărie. Terenul este pentru o parcare. Noi nu avem parcări în oraș. Ar fi potrivit spre hotel Sara, i-am propus primarului, dar nu vrea, a spus că e prea departe. Nu are legătură cu spălătoria mea, chiar mai este una lângă a mea", a spus Sorin Bobeanu.  

parcare_primaria_ticleni

Vizualizări: 345

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: