Ghiozdane și rechizite școlare pentru zeci de copii necăjiți din Târgu Jiu

Un număr de 43 de copii din municipiul Târgu Jiu au primit miercuri, 9 septembrie, câte un ghiozdan cu rechizite școlare oferit de autoritățile locale. Este vorba de elevi de la clasele 0 până la a XII-a, care provin din familii fără posibilități financiare, care au beneficiat de sprijin din partea municipalității astfel încât în noul an școlar să nu le lipsească cele necesare studiului.

O parte din copiii care au beneficiat de ghiozdanele oferite de administrația locală din Târgu Jiu au venit însoțiți de părinți. Printre aceștia s-a numărat și Olimpia Veveriță, mamă a 6 copii. Femeia a povestit cât de greu îi este să le poată asigura minimul necesar copiilor, mai ales că veniturile familiei sunt modeste. "Rechizite nu puteam să le cumpărăm. Dacă primăria ne-a ajutat cu ghiozdane și rechizite putem să cumpărăm din celelalte, treninguri și ce mai este nevoie. Avem șase copii din care patru merg la școală. Copiii sunt în clasa a X-a, a VIII-a, a IV, a III-a și sunt binevenite pentru că nu avem bani. Doar soțul mai lucrează cu ziua, ne descurcăm așa cum putem", a spus Olimpia Veveriță.  

Cei mici s-au bucurat de darul oferit de autoritățile locale acum la început de an școlar. "Vreau să merg la școală, să învăț să citesc și să scriu. Am nevoie de multe, de caiete, creioane. Părinții nu aveau bani să-mi cumpere. Mai am un frate și suntem șase surori", a spus Marta Cazan.

Autoritățile locale au alocat circa 5000 lei pentru achiziționarea celor 43 de ghiozdane pline cu rechizite școlare.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: