Banii publici aruncaţi pe ... Gilort

Primarul comunei Jupâneşti a autorizat în luna august a anului 2007 construcţia unui pod peste râul Gilort care face legătura între satul Vidin şi Boia. Pentru construcţia acestui pod a fost contractată o firmă din Craiova care a început lucrările din imediat după de a primit autorizaţie, însă nici până acum nu a finalizat podul. În satul Boia locuiesc trei familii care sunt nevoite să treacă peste o punte care stă să cadă sau prin apele Gilortului când au nevoie să meragă la medic sau s-şi ducă copiii la şcoală. Lucrările la construirea podului care face legătura între satul Vidin şi Boia au început în luna august a anului 2007 şi trebuiau finalizate în decursul unui an de zile, lucru care nu s-a întâmplat. Au trecut aproape doi ani de la demararea lucrărilor, iar construcţia podului este în faza de început. Valoarea contractului încheiat între primăria Jupâneşti şi firma SC FERAT CONSTRUCT SRL cu sediul în Craiova este de aproximativ 37 de miliarde de lei vechi, fonduri provenite din bugetul local şi de la Guvern. Consilierii locali din Jupâneşti susţin că ei nu cunosc mai nimic despre construirea acestui pod pentru că edilul local nu vrea să le dea nici un fel de informaţie. Tot ce ştiu este faptul că în prezent pe şantier nu se mai lucrează „În calitate de consilier, am întrebat primarul de podul de la Vidin şi mi-a spus că este în grafic. Aceste lucrări trebuiau să fie gata în august 2008 iar acum suntem în iunie 2009 iar podul este departe de a se finaliza, şi în plus de asta acolo nu se mai lucrează, excavatorul este abandonat în apele Gilortului din toamna anului trecut. L-am întrebat pe primar care este valoare lucrărilor şi nu a vut să-mi spună, dar am înţeles că ar fi vorba de 37 de miliarde lei vechi”, precizează Cristian Sârbu, consilier local.
Petre Guşiţă primarul comunei Jupâneşti susţine că până la toamnă lucrările vor fi gata cu toate că termenul de finalizarea a expirat din luna august a anului trecut. Edilul local îi scuză pe muncitorii care trebuiau să construiască podul spunând că nu a a vut fonduri să-i plătească şi de aceea au întrerupt lucrările, cu toate că aproape 37 de miliarde de lei vechi au fost alocaţi din bugetul local pentru construcţia podului, „ Podul va fi finalizat până la sfârşitul lunii septembrie, şi asta datorită celor care nu sunt de acord cu construcţia lui”
În satul Boia locuiesc trei familii care sunt rupte de realitate. Când au nevoie să meargă la medic, la cumpărături sau să-şi ducă micuţii la şcoală sunt nevoiţi să treacă pe o punte care stă să cadă sau prin apele Gilortului atunci când se poate. Localnicii din Vidin susţin că muncitorii care lucrau la pod au fost trimiţi la altă lucrare urmând să revină aici când vor putea.
De când nu s-au mai executat lucrări la construcţia podului apele Gilortului au început să sape în mal drept pentru care un utilaj a căzut în râu.  


Vizualizări: 201

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: