Pachete cu dulciuri şi surprize pentru copii de 1 Iunie

Aproximativ 1000 de copii au primit pachete cu dulciuri în urma participării la manifestările organizate în Târgu Jiu cu prilejul Zilei Internaţionale a Copilului. Timp de 4 zile copiii au cântat şi au dansat în centrul oraşului, la Teatrul Dramatic ,,Elvira Godeanu,, în Parcul Central şi în Poligonul din Turcineşti. Acţiunile au debutat, vineri, cu Festivalul Naţional de Folclor ,,Pe Fir de Baladă,, şi parada costumelor populare a celor 200 de copii participanţi şi s-au încheiat, aseară, cu un foc de tabără organizat de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Gorj în poligonul din Turcineşti.
Copiii nu au uitat-o pe Georgiana

În data de 1 Iunie, 70 de preşcolari de la grădiniţele din municipiu au organizat o paradă a personajelor din poveşti urmată de Dansul Florilor, Dansul Prinţeselor, Carnavalul Fluturaşilor, piramide şi dansuri tradiţionale. După ce au defilat pe scena din Parcul Central îmbrăcaţi în diverse costumaţii, copiii s-au amuzat şi au aplaudat momentele de iluzionism-fachirism oferite de magicianul clovn Bogdan Milea. Micuţii au avut ocazia să se întreacă în desene pe astfalt şi în mersul pe bicicletă. După-amiază zona centrală a fost transformată într-un târg de jucării. Un număr de 50 de elevi din clasa a II-a de la Şcoala Generală ,,SF. Nicolae,, şi-au vândut jucăriile pentru a dona banii Georgianei Andriţoiu. Jucăriile nevândute au fost donate Centrului Maternal din Târgu Jiu. De asemenea, participanţii la spectacolul din Grădina Publică au donat diverse sume de bani pentru Georgiana. Mare le-a fost surpriza micuţilor când pe scenă a urcat chiar fetiţa bolnavă, în scaunul cu rotile. Georgiana a mulţumit tuturor celor care au ajutat-o financiar şi le-a urat copiilor un călduros ,,La mulţi ani,,. Fetiţa speră că banii strânşi să fie suficienţi pentru a-i salva viaţa. De 1 Iunie, Georgiana şi-a pus dorinţa de a putea dansa la anul, pe această scenă împreună cu ceilalţi colegi ai săi.
 
Poligonul din Turcineşti- Parc de distracţii pentru copii

Poligonul din Turcineşti s-a transformat, ieri seară, într-un adevărat parc de distracţii pentru copii. Circa 400 de elevi de gimnaziu şi liceeni au participat la diverse activităţi sportiv-distractive organizate pe platforma poligonului cum ar fi: orientare turistică ( 5 puncte căutare, distanţă 800 m teren variat, contra timp), ştafetă 4x5 m, fuga în sac 20 m, îndemânare, ambidextrie ( oul în lingură-20m, mâna dreaptă, mâna stângă), cursă cu greutate ( deplasare rapidă cu un alt coechipier transportat în spate sau altfel, fără a atinge solul) şi trasul sforii ( echipe de câte 6 componenţi tracţiuni antagonice simultane). Manifestările dedicate Zilei Copilului s-au încheiat cu un foc de tabără şi un spectacol literar-muzical prezentat de elevii de la Palatul Copiilor din Târgu Jiu. Toţi copiii participanţi la aceste manifestări au primit câte o plăsuţă cu dulciuri în valoare de 10 lei oferita de reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu.


Vizualizări: 205

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: