Cum se prepară sucul de iarbă de grâu pentru detoxifiere

„Sângele verde” este denumirea atipică pentru sucul din iarbă de grâu. Deși puține persoane cunosc informații despre iarba de grâu, această plantă este ideală primăvara, într-o cură de detoxifiere.

Iarba de grâu poate fi crescută acasă, într-un ghiveci, sau poate fi cumpărată din magazinele naturiste, unde se găsește sub formă de pudră sau capsule. Sucul din iarbă de grâu are un gust intens, așa că putem adăuga puțină zeamă de lămâie, miere de albine, castravete sau fructe. Dacă intenționezi să începi o dietă de detoxifiere pentru primăvară, după o iarnă întreagă în care ai mâncat tobă, cârnați, șorici și caltaboș, este ideal să alegi sucul din iarbă de grâu, beneficiile sale asupra organismului uman fiind nenumărate.

Iarba de grâu este o sursă bogată în enzime, aminoacizi și antioxidanți puternici. De altfel, ea conține vitaminele A, C, E, K, fier, magneziu, calciu, fosfor, zinc, glutation (un antioxidant important pentru creier).

Astfel că, planta minune are efecte imediate asupra organismului nostru: scade colesterolul rău din sânge și crește nivelul de colesterol bun HDL;  ameliorează inflamațiile; este ideal pentru persoanele care vor să slăbească; reglează glicemia; ajută ficatul să elimine toxinele acumulate;  previne constipația, balonarea, gazele intestinale și disconfortul abdominal;

Nu trebuie să abuzăm de acest suc de detoxifiere deoarece poate cauza dureri de cap, greață, diaree și dureri abdominale.

Vizualizări: 474

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: