Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

"Poliţist, adjectiv" printre cele mai bune filme de la Cannes

Filmul "Poliţist, adjectiv" de Corneliu Porumboiu, în care joacă şi gorjeanul Ionuţ Stoica, s-a situat pe locul al treilea în topul celor mai bune filme din Festivalul de la Cannes 2009, potrivit unui top realizat de specialişti în domeniu, în timp ce "Tetro", de Francis Ford Coppola, se numără printre cele mai proaste. Topul a fost alcătuit de 16 critici şi bloggeri vorbitori de limba engleză, la solicitarea IndieWire, site specializat în cronici şi ştiri din domeniul cinematografiei. Vestea nu poate decât să îl bucure pe artistul gorjean care, între noi fie vorba, de abia acum a fost descoperit de presa locală, Pandurul şi Radio Târgu Jiu fiind singurele componente mass-media din Gorj care au încercat să îl ajute pe actor atunci când Cannes-ul părea un vis îndepărtat chiar şi pentru el. Revenind însă la clasament, pe primul loc în acest top s-a clasat "Un prophete", de Jacques Audiard, care a primit Marele Premiu al Juriului la Festivalul de Film de la Cannes. Pe locul doi s-a clasat "Antichrist", de Lars von Trier. Filmul lui Von Trier a primit la Cannes un anti-premiu din partea Juriului Ecumenic, prezidat de regizorul Radu Mihăileanu. Totodată, actriţa Charlote Gainsbourg a primit pentru prestaţia din "Antichrist" premiul pentru interpretare.
Filmul "Poliţist, adjectiv", al lui Corneliu Porumboiu, a primit la Cannes premiul criticii internaţionale - FIPRESCI - şi Premiul Juriului la secţiunea Un Certain Regard. Filmul, care îi are în distribuţie pe Dragoş Bucur şi Vlad Ivanov, alături de Ionuţ Stoica, spune povestea unui poliţist care are ingrata misiune de a urmări nişte elevi de liceu, bănuiţi că ar fuma marijuana. Pelicula va avea premiera românească la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (29 mai - 7 iunie), în secţiunea Zilele Filmului Românesc. Stoica ne-a confirmat faptul că va fi şi el prezent acolo pe 5 iunie pentru a participa la premiera românească a filmului care l-a propulsat pe prima pagină a ziarelor.
La categoria "cel mai bun regizor", pe primul loc s-a clasat Jacques Audiard, urmat de Gaspar Noe, care a venit la Cannes cu ambiţiosul film "Soudain le vide/Enter the Void". Totodată, la categoria "cel mai bun scenariu", pe primul loc s-a situat "Un prophete", urmat de "Up", filmul de animaţie care a deschis festivalul de pe Croazetă, anul acesta. La categoria "cel mai prost film", lider al topului este "Kinatay", de Brillante Mendoza, urmat de "Antichrist", de Lars von Trier, "Map of the Sounds of Tokyo", de Isabel Coixet, şi "Tetro", de Francis Ford Coppola.


Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: