Învaţă într-o clădire închiriată. Primar: Nu am altă soluţie

Preşcolarii Grădiniţei cu Program Prelungit nr.10 din Târgu Jiu vor studia tot în imobilul situat pe strada A.I. Cuza, deţinut de o firmă privată. Primarul Marcel Romanescu a propus Consiliului Local prelungirea contractului de închiriere cu încă un an. „Este singura soluţie care stă în picioare”, a spus edilul.

Consilierii municipali din Târgu Jiu vor aviza în şedinţa de luni, 27 august, un proiect de hotărâre ce vizează prelungirea cu un an a contractului de închiriere încheiat cu societatea Jiul SCM Târgu Jiu, pentru clădirea în care desfăşoară activitate Grădiniţa cu Program Prelungit nr.10. În proiectul iniţiat de primarul Marcel Romanescu se arată că preţul de închiriere va fi de 6,5 euro/mp/lună, suprafaţa închiriată de primărie fiind de 567,5 mp.

Aici studiază 120 de preşcolari, iar autorităţile locale luau în calcul construirea unei noi grădiniţe, chiar în curtea Liceului Teologic, care este vizavi de această construcţie. Primarul Marcel Romanescu spune că nu s-a reuşit obţinerea fondurilor necesare. „La momentul acesta, nu am altă soluţie. Este singura soluţie care stă în picioare. Nu am un spaţiu adecvat. Din păcate, în celelalte grădiniţe, spaţiul este insuficient ca să-i transfer. Sper ca în maximum un an să găsesc o altă soluţie. Ori să cumpăr o clădire, ori să intru în negocieri cu cei care deţin clădirea respectivă acum. Noi avem un proiect, dar, din păcate, nu avem finanţarea pentru el. Era pentru construirea unei grădiniţe în curtea Liceului Teologic”, a declarat Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu, menţionând că va plăti mai puţin la chirie. „Propunerea vine din partea Direcţiei de Patrimoniu. M-au asigurat că nu depăşesc nici ca preţ şi nici suprafaţa faţă de contractele anterioare”, a explicat Marcel Romanescu.

De menţionat este faptul că de un deceniu primăria plăteşte chirie pentru clădirea în care studiază preşcolarii grădiniţei respective.

Vizualizări: 629

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: