Elevi din Ţicleni, în Guyana Franceză

Cei mai sârguincioşi elevi ai Liceului Tehnologic Ţicleni vor avea ocazia să meargă gratuit într-o vizită de studiu în ţări ale spaţiului european. Chiar şi în Guyana Franceză, teritoriu de peste mări al Franţei. Este vorba de un proiect pe fonduri europene, ce se derulează pe o perioadă de 2 ani.

Unitatea de învăţământ preuniversitar din Ţicleni a câştigat un proiect finanţat din fonduri europene, în care vor fi selectaţi 18 elevi ai liceului. Proiectul prevede inclusiv mobilităţi la alte şcoli de peste hotare. Şcolile partenere sunt din România, Franţa şi Germania. Inclusiv în Guyana Franceză din America de Sud, o bucată de Europa pe continentul american.

Finanţarea este acordată de Comisia Europeană, printr-o agenţie a Ministerului Educaţiei Naţionale. „Este un proiect prin programul Erasmus+, un parteneriat strategic pentru învăţare între şcoli. Participă 18 elevi şi şase profesori. Activităţile se desfăşoară în şcolile partenere. Pe lângă activităţile care se desfăşoară timp de doi ani, sunt şi mobilităţi, adică vor pleca câte o săptămână la şcolile partenere. Una dintre deplasări va fi la o şcoală din America de Sud, din oraşul Cayenne, în statul Guyana Franceză. Este o premieră pentru noi, colaborăm pentru prima dată cu o şcoală de peste ocean. Proiectele sunt menite să stimuleze interesul pentru studiu în rândul elevilor noştri”, a declarat Mihai Istrate, directorul Liceului Tehnologic Ţicleni.

Selecţia elevilor se va face în funcţie de rezultatele la învăţătură şi purtare, dar vor cântări mult la întocmirea listelor cu beneficiarii proiectului şi cunoştinţele de limbi străine şi cultură generală.

Liceul Tehnologic Ţicleni mai aşteaptă rezultatele evaluării şi pentru alte trei proiecte de acest gen depuse la ministerul de resort.

Vizualizări: 1,797

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: