Bărbatul suspectat de uciderea studenților din Iași, reținut la Roma

Bărbatul suspectat că ar fi comis dublul asasinat de la Iaşi, El Bourkadi Ahmed Sami, a fost localizat şi reţinut în Roma, în urma cooperării cu Poliţia Statală din Italia, informează, marţi, Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Bărbatul a fost dat în urmărire naţională şi, ulterior, internaţională, după ce instanţa a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a acestuia.

El Bourkadi Ahmed Sami ar fi asasinat doi tineri, un student la Medicină din Maroc de 25 de ani şi pe prietena acestuia, o fată de 23 de ani din comuna Miroslava, judeţul Iaşi, ale căror trupuri au fost descoperite vineri noaptea într-un imobil din Iaşi.

Luni, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au înaintat magistraţilor un mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele suspectului.

"Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi în dosarul de urmărire penală şi, în consecinţă, ia faţă de inculpatul Ahmed Sami El Bourkadi, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat în dauna victimelor (Jiynah Youssef şi Burlacu Ioana-Vanesa) măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile, ce curg de la data punerii efective în executare. Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă a inculpatului Ahmed Sami El Bourkadi. Inspectoratul General pentru Imigrări va fi informat cu privire la măsura dispusă. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpaţi şi de la comunicare pentru Ministerul Public", potrivit Camerei de Consiliu a Tribunalului Iaşi.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au informat că, în noaptea de vineri spre sâmbătă, într-un imobil din municipiul Iaşi, amplasat pe strada Moara de Vânt, au fost găsite două cadavre.

Descoperirea a fost făcută de poliţişti, care au fost anunţaţi de familia băiatului cu privire la posibila dispariţie a acestuia. În 10 decembrie, el ar fi trebuit să ajungă, cu avionul, la Bruxelles.

Trupurile celor doi tineri aveau urme de violenţă, iar în imobil s-au identificat urme de ardere.

În urma descoperirii cadavrelor celor doi, mai multe persoane au fost aduse la audieri, dar au fost lăsate să plece după câteva ore.

Vizualizări: 811

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: