Barbu: CEO, la limita de avarie. Ciurel: Minte cu neruşinare!

Replică dură a lui Laurenţiu Ciurel la adresa senatorului Tudor Barbu, după declaraţiile făcute de copreşedintele PNL Gorj referitoare la Complexul Energetic Oltenia, în cadrul conferinţei de presă de ieri! Barbu a vorbit de mafia din jurul CEO, dar Ciurel i-a recomandat să o caute la el în partid.

Barbu l-a criticat pe ministrul Energiei, despre care spune că i-a prostit pe oameni, la ultima sa vizită în Târgu Jiu. „L-aţi întrebat pe domnul Gerea ce a iniţiat ca lege pentru Complexul Energetic Oltenia, pentru că Guvernul face şi se votează imediat ce face? Vă spun eu: Nimic! A venit la Gorj, i-a prostit şi pe oameni şi pe ziarişti şi a plecat, iar mafia care gravitează în jurul complexului îl duce în pustiu. Ştiţi ce înseamnă o privatizare la CEO, începutul de la Oltchim”, susţine Barbu.

Întrebat de ziarişti ce iniţiative legislative a avut el pentru CEO, în calitate de senator, Tudor Barbu a răspuns ambiguu. „Staţi să-mi aduc aminte, cred că a fost una în primul an de mandat, am fost coautor la un proiect legislativ care nu era pe energie, din păcate. Nu era un proiect pe Gorj, dar cu aplicare pentru Complexul Energetic Oltenia, dacă îmi aduc aminte. De două ori, noi toţi parlamentarii de Gorj, am fost chemaţi în sala aceea frumoasă cu coloane roşiatice, să discutăm situaţia legislativă a României în ceea ce priveşte Complexul Energetic Oltenia. Câte iniţiative au făcut domnii Ponta, Khraibani, Weber, Popeangă, Greblă, echipa mare a PSD, ei erau la putere, eu eram în opoziţie. Eu îmi aduc că am făcut unul, eu şi acum şi atunci am fost parlamentar de opoziţie”, a precizat Barbu.

Laurenţiu Ciurel îi recomandă lui Barbu să se uite în jurul său, când vine vorba de mafie. „Barbu vorbeşte de mafia care gravitează în jurul complexului, vreau să numească această mafie pentru că nu trebuie să se uite departe, să se uite lângă dânsul la masă, că ce a mai rămas din mafia aia poartă şi numele Vâlceanu, îl găseşte foarte repede. El presta lucrări la preţuri de trei ori mari decât făceau şi lua bani cu nu ştiu cât timp înainte”, a declarat Laurenţiu Ciurel, managerul CEO. Acesta crede că Tudor Barbu nu este bine informat. „De doi ani spune că suntem aproape de Oltchim, într-adevăr am avut probleme o perioadă, dar acum suntem după o perioadă de restructurare. Tudor Barbu minte cu neruşinare! Putea cere situaţiile financiare, dacă înţelege ceva din ele, dar i le poate traduce cineva ori explica. Genul ăsta de declaraţii ne fac rău, acum, când trebuie să demonstrăm că suntem viabili la Bruxelles”, spune Ciurel.  

ciurel_barbu

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: