Primarul arestat din Bâlteni a demisionat

Gheorghe Păsărin şi-a dat demisia din funcţia de primar al comunei Bîlteni. Demisia a ajuns marţi, 22 septembrie, la Prefectura Gorj, urmând ca prefectul să emită în zilele următoare un ordin de încetare a mandatului înainte de termen. Păsărin se află în prezent în arestul IPJ Dolj, fiind cercetat pentru săvârşirea a 17 infracţiuni. La cârma comunei rămâne în continuare Nicolae Lungan, consilierul local delegat să aibă atribuţii de primar.

Gheorghe Păsărin şi-a dat demisia din funcţia de primar chiar din arest, pe 17 septembrie. Acesta a fost reţinut în data de 15 septembrie şi mai apoi mutat în arest preventiv într-un dosar instrumentat de procurorii Curţii de Apel Craiova, fiind cercetat pentru luare de mită în formă continuată, abuz în serviciu, instigare la abuz şi la fals, delapidare, conflict de interese şi altele. Acuzaţiile fac referire la un schimb de terenuri între primărie şi familia lui Păsărin, aprobat pe mandatul său de primar.

Demisia lui Păsărin a ajuns marţi, 22 septembrie, la Prefectura Gorj. "Există la noi înregistrată o demisie din partea domnului Păsărin, astăzi ne-a parvenit, realizată prin intermediul unui cabinet de avocatură, pentru că dumnealui este în arest la IPJ Dolj. Prin intermediul avocatului, dumnealui ne-a transmis în original demisia, că datorită unor motive personale începând cu data de 17 septembrie îşi depune demisia din calitatea de primar. Potrivit legii, instituţia noastră, domnul prefect, o să emită un ordin prin care o să ia act de încetarea mandatului înainte de termen. Declarăm postul vacant şi o să anunţăm Guvernul şi AEP dacă intenţionează să organizeze alegeri. Din punctul meu de vedere, nu cred că se vor mai organiza alegeri pentru că se apropie alegerile la termen", a declarat Liviu Diaconescu, şeful Serviciului Verificarea Legalităţii Actelor din cadrul Prefecturii Gorj. 

Înainte de a fi reţinut în acest dosar, Păsărin se afla sub control judiciar într-un alt dosar instrumentat tot de procurorii Curţii de Apel Craiova, la fel ca şi viceprimarul Dumitru Oprea, fiind cercetaţi pentru decontarea în firmele lor din bugetul primăriei peste 1800 de tone de nisip, primăria fiind prejudiciată cu peste 82.000 lei.

pasarin_balteni

Vizualizări: 201

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: