Vîlceanu: Călinoiu a fost trădat de Işfan

Ion Călinoiu a fost „lucrat” de Ion Işfan de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, pentru a deveni incompatibil. Este părerea liderului PNL Gorj, Dan Vîlceanu, care spune că „lupii mici” din PSD au vrut să scape de şeful lor. Călinoiu a fost declarat incompatibil pentru 800 de lei care i-au intrat pe card, după ce Consiliul Judeţean a fost gazdă pentru un proiect derulat de ISJ. Ion Işfan, inspectorul general al ISJ Gorj, nu a putut fi contactat pentru a-şi spune punctul de vedere.

Dan Vîlceanu crede că Ion Călinoiu a fost implicat în proiectul Inspectoratului Şcolar Judeţean în mod intenţionat, pentru ca apoi să fie reclamat la Agenţia Naţională de Integritate pentru incompatibilitate. „Ion Călinoiu a fost lucrat tocmai de apropiaţii lui, de cel care l-a şi introdus în acel proiect, de inspectorul general. Numai Işfan ştia că Ion Călinoiu este în acel proiect, nu aveai de unde să ştii acest lucru, numai de la Inspectoratul Şcolar. Lucrul ăsta se întâmplă pentru că bătălia pe feliile de fonduri de bani publici se dă acum între anumite grupări din PSD”, a declarat Dan Vâlceanu, copreşedintele PNL Gorj.

Liderul PNL Gorj crede că Ion Işfan s-a dat de partea tinerilor din PSD, care vor să ia locurile seniorilor. „Acum Işfan lucrează cu „lupii mici” din PSD, eu nu folosesc sintagma de „lupii tineri”. Sunt convins că nu Işfan, personal, a făcut sesizare la ANI, dar sesizarea a fost făcută sub îndrumarea lui. Repet, sunt convins de lucrul ăsta, pentru că nu ştia absolut nimeni de lucrul ăsta, nu aveai de unde să afli, sunt lucruri care nu sunt publice, nu le poţi vedea pe un site. Nu ştia nimeni în afară de Işfan cu cât a fost remunerat Călinoiu pentru acel proiect, că a fost remunerat pentru proiectul respectiv. Este clar că a fost cineva din inspectorat şi acela nu poate fi decât Işfan, că altcineva nu cred că avea vreo problemă. Ca şi concluzie, în momentul în care ai tăi nu te mai suportă îţi cam dai seama ce crede lumea cealaltă”, susţine  Vâlceanu.

Acesta este convins că Ion Călinoiu îşi va pierde dreptul de a candida. „Probabil, la Curtea de Apel, la primul termen, această a doua contestaţie va fi declarată tardivă. Legea spune că ai 15 zile să conteşti raportul ANI la Curtea de Apel. El a făcut prima sesizare, a fost anulată, iar pe aceasta care se judecă acum a făcut-o la 30 de zile după prima. Nu s-a încadrat în cele 15 zile. La cea de-a doua contestaţie, chiar dacă va fi declarată tardivă are dreptul să facă recurs la Înalta Curte. De asta a şi făcut-o, ca să mai întindă soluţia câteva luni. Cred că lucrurile se vor lămuri abia prin lunile ianuarie-februarie. Este exclus să mai poată candida, iar cei care fac acum joc de gleznă pe margine deja vor începe să se şi cotonogească unii pe alţii”, a declarat Vâlceanu.

cali_isfan

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: