PSD, în campanie! Pe cine preferă Cârciumaru!

Liviu Negoiţă, Daniel Savu şi Şerban Nicolae s-au înscris în cursa pentru şefia PSD, iar Liviu Dragnea va intra duminică în luptă, spun surse din PSD. Toţi membrii de partid sunt chemaţi la vot, fiind o premieră politică.

Senatorul Daniel Savu, preşedintele organizaţiei PSD Prahova, i-a solicitat sprijinul primarului Cârciumaru în viitoarele alegeri. Florin Cârciumaru a arătat ieri în conferinţă de presă scrisoarea lui Daniel Savu, declarând că aproape toţi candidaţii vor trebui să ajungă în teritoriu pentru a fi cunoscuţi. „Timpul este foarte scurt, 21-29 septembrie se depun candidaturile, 11 octombrie este ziua votului ş 18 octombrie vorbim de congres. Cred că se va face campanie în teritoriu. Buletinele de vot le primim de la Bucureşti”, a spus primarul Cârciumaru.

„Este vot secret şi cu siguranţă nu le vom sugera membrilor PSD pe cine să voteze”, a spus Cârciumaru, spunând că organizaţia în ansamblu nu va susţine un candidat sau altul.

Despre declaraţia premierului Victor Ponta că nu va candida la Congres, Cârciumaru a spus că este o decizie personală şi că valoarea partidului nu stă într-un om. ”Într-adevăr, Victor Ponta este o valoare în PSD, dar tot aşa de bine pot să spun că PSD este un partid foarte mare, puternic şi valoarea partidului nu stă într-un om, fie el Ponta, Cârciumaru sau Călinoiu. Partidul merge mai departe pentru că are oameni capabili. Domnul Ponta nu mai este preşedintele nostru, dar nu putem să stăm pe loc, este o pierdere, dar partidul merge mai departe”, a spus Florin Cârciumaru.

„În fiecare localitate din judeţul Gorj va fi cel puţin o secţie de votare, în municipiul Târgu Jiu vor fi mai multe secţii de votare, cu urne de votare, cu birou al secţiei de votare, cu birou al organizaţiei locale”, a declarat Ion Călinoiu, vicepreşedinte PSD la nivel naţional. Acesta nu exclude posibilitatea ca unii dintre candidaţii la şefia PSD să ajungă şi în Gorj. Asta pentru că va fi stabilită o anumită perioadă pentru campania electorală. „Probabil, candidaţii trebuie să prezinte o platformă, un program al preşedintelui partidului, însă vizitele în teritoriu depind de fiecare în parte”, a mai precizat Ion Călinoiu.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: