Barbu, înlocuit pe lista de la Senat. Cu un gorjean!

Tudor Barbu are mai puţine şanse să mai fie senator PNL în Gorj, spun surse din interiorul partidului. Primarii gorjeni au cerut ca pe listă să fie gorjeni, iar cel care s-ar putea să-l înlocuiască pe Tudor Barbu este gorjean, dar plecat de mulţi ani din judeţ. Este vorba despre Octavian Mădălin Bunoiu, fiul cel mare al regretatului Dumitru Bunoiu, director la Colegiul “Magheru”, mort într-un accident provocat de un poliţist. Mădălin Bunoiu este prorector la Universitatea de Vest din Timişoara.

Mădălin Bunoiu este prorector al Universităţii de Vest din Timişoara, responsabil cu Strategia de cercetare, dezvoltare şi inovare ştiinţifică. Autorul mai multor articole de specialitate şi coordonator al unor granturi pentru cercetare, Bunoiu este şi câştigător al premiului acordat de Academia Română, în 2012, pentru Ştiinţe fizice. De asemenea, Bunoiu este şi membru în comisia de verificare a titlurilor de doctor, devenită celebră după ce inclusiv premierul României, Victor Ponta, a fost dovedit plagiator.

A absolvit actualul Colegiu Tehnic ”General Gheorghe Magheru” din Târgu-Jiu şi a urmat studiile universitare la Timișoara și în Franța, alegând o carieră universitară la Timişoara. În timp, a făcut diverse specializări în Italia, Japonia şi Statele Unite. Bunoiu a primit Premiul Organizaţiei Internaţionale de Creşterea Cristalelor, Premiul Organizaţiei Internaţionale de Cristalografie şi Premiul Asociaţiei Române de Ştiinţa Materialelor şi Creşterea Cristalelor.

Despre acesta se mai ştie că este finul lui Viorel David, directorul Artego, şi ar avea susţinerea acestuia pentru o candidatură, inclusiv financiară.

Vizualizări: 5,139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: