Bârseşti, încă un ghetou al municipiului

Condiţii mizerabile au oamenii care locuiesc în blocurile din cartierul Bîrseşti. Oamenii stau ca în ghetou, iar atunci când plouă apa curge pe pereţii imobilelor. Locatarii sunt proprietari ai locuinţelor şi plătesc impozit la primărie, însă nimeni nu a venit să vadă pe ce dau oamenii banii. Aflat în trecere, candidatul PP-DD la Primăria Târgu-Jiu, Gheorghe Pecingină, a discutat cu oamenii.

Mariei Troscău îi plouă în casă, iar pereţii bucătăriei stau să cadă. La fel şi pereţii blocului. Oamenii sunt disperaţi că trăiesc în condiţii mizere, deşi plătesc impozite Primăriei Tg-Jiu. Mai mult decât atât, se plâng că taxele pentru apă, gunoi şi canalizare sunt mari, în condiţiile în care trăiesc ca-n epoca de piatră. Când plouă, apa curge şiroaie pe pereţii locuinţelor, dar şi pe cei ai imobilului. Mai mult decât atât, în baia comună canalizarea este înfundată, iar pereţii stau să cadă. Ca în urmă cu sute de ani, oamenii se încălzesc cu lemne şi nu au iluminat public iar toaleta, şi ea comună, este un adevărat dezastru. În aceste condiţii, la ultimul bloc din cartier, locuiesc 14 familii. Unii dintre ei au reuşit să-şi facă un minim confort în propriile apartamente dar spun că pentru asta ”şi-au rupt oasele”.

De la primărie...nimeni

Condiţiile mizerabile în care trăiesc oamenii sunt necunoscute de reprezentanţii primăriei care nu trec pe la blocurile respective nici o dată la 4 ani. ”Cu nimic nu m-a ajutat primăria. Am o pensie de 4 milioane de lei. De doi, trei ani ne confruntăm cu problema asta. Mi-e frică de lumină, pentru că curge apa pe firele de la bec. O să cadă pereţii pe noi”, a spus una dintre femeile care pune castroanele să se scurgă în ele apa de pe pereţi. Altă femeie, mai cu dare de mână spune că ea şi-a reparat acoperişul din fonduri proprii, dar oricum e jalnic. Pe lângă asta, problema femeii este lipsa iluminatului.

Morţii au lumină, noi nu!

Femeia spune că nimeni de la primărie nu vine, însă pentru că muncesc de nu mai pot au reuşit să-şi repare camera în care locuiesc. Problema femeii este lipsa iluminatului. Oamenii intră repede în case la lăsarea întunericului de frica infractorilor care le-ar putea da în cap pentru o bucată de pâine. ”Noi avem camera acoperită de vreo 5-6 ani. Ce să facem- Asta e! Ne ducem, hămălim şi degeaba. Ne-am rugat de primar să ne pună şi nouă becuri. Am zis: Domnule primar, morţii în cimitir au lumină, iar noi vii venim de la serviciu noaptea, vine unu şi ne dă în cap. Asta e!”, spune femeia resemnată.

Gheorghe Pecingină, impresionat

Impresionat de condiţiile în care locuiesc oamenii, candidatul PP-DD la Primăria Târgu-Jiu, Gheorghe Pecingină, a promis oamenilor că va face demersurile necesare pentru ca şi blocurile lor să fie incluse în programul de mansardare şi anvelopare, astfel încât oamenii să beneficieze de condiţii decente de trai. ”În primul rând autorităţile locale trebuie să se implice în anveloparea blocului şi refacerea acoperişului. Iată un bloc din Târgu-Jiu care arată într-o stare jalnică. Trebuie anvelopat! De altfel, din programul meu electoral face parte şi acest proiect de anvelopare a tuturor blocurilor din municipiul Târgu-Jiu, iar aici este o situaţie specială”, a precizat Gheorghe Pecingină, care a notat problema cartierului Bârseşti, printre priorităţile agendei sale.

Vizualizări: 196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: