Andreea Munteanu şi Miriam Aribăşoiu, gimnastele de aur ale Gorjului

Echipa de aur a României la gimnastică are reprezentante și din județul Gorj. Junioarele Andreea Munteanu, din Bustuchin, și Miriam Aribășoiu au adus o bucurie enormă părinților prin rezultatele extraordinare pe care le-au obținut la Campionatele Europene de la Bruxelles. La cei 13 ani, gimnasta Andreea Munteanu a obținut trei medalii de bronz și una de argint, cea mai bună evoluție a sa fiind la bârnă. La aceste campionate româncele au obținut 12 medalii și aurul european în finala pe echipe.

Andreea Munteanu și Miriam Aribășoiu sunt fetele de aur ale Gorjului. Cele două junioare au contribuit la obținerea aurului olimpic de echipa națională a României. Gorjeanca Andreea Munteanu a realizat un punctaj total de 54,857 (13,858 la sărituri, 12,764 la paralele, 14,400 la bârnă şi 13,833 la sol). Cei care au ghidat-o pe Andreea spre gimnastică au fost chiar părinții ei, care au văzut încă de la grădiniță că fiica lor are potențial. ”Noi credeam în Andreea și în rezultatul ei pentru că știam că este o luptătoare. Dumnezeu a ajutat-o și a ajuns unde a ajuns. Ea se pregătește la Deva de la vârsta de cinci ani și a progresat foarte mult. Ne este dor de Andreea și ne-a fost foarte greu să ne despărțim de ea”, spune mama gimnastei medaliate la Bruxelles, Dana Munteanu. Andreea are și o soră geamănă care face performanță, Adelina Florentina Munteanu. ”Adelina s-a accidentat și face aerobic la Clubul Cetate din Deva. Pentru a ajunge la performanță este nevoie de foarte multă muncă și sunt sacrificii enorme”, menționează Dana Munteanu. ”Acest premiu reprezintă răsplata muncii sale. Pe viitor îi doresc să fie sănătoasă și să ajungă cât mai sus. Ea s-a sacrificat pentru a ajunge la acest nivel”, spune mama Andreei Munteanu.

Antrenamente

Mama gimnastei Miriam Aribășoiu a vorbit despre fiica sa ca despre un înger. ”Sunt o mămică foarte fericită și îi mulțumesc lui Dumnezeu că o ajută.  Miriam a trecut printr-un ghinion, un accident la gleznă, dar ea a muncit foarte mult încât a prins echipa de junioare. În acest concurs ea a băgat de fiecare dată a treia notă. Este o reușită extraordinară și mă simt binecuvântată pentru că am un asemenea copil”, spune Violeta Aribășoiu. Cele două gimnaste se cunosc de la grădiniță. ”Este trist pentru că nu a putut să arate mai mult la individual și la aparate, dar asta o face să fie mai dârză pe viitor. Ele exersează câte șapte ore pe zi și le place foarte mult ceea ce fac. În lotul național se strecoară doar cei care vor să performeze. Andreea și Miriam sunt foarte bune prietene și se cunosc încă de la grădiniță. Acum un an nu credea nimeni că cele două vor ajunge la națională, dar acum sunt foarte mulțumită că s-a făcut alegerea corectă”, mai spune Violeta  Aribășoiu. 

Pentru medalia de bronz obtinuta cu echipa, bucuria a fost mare pentru ca era medalia cu nr.100 castigata de delegatia Romaniei.

Vasile Aribăşoiu

Vizualizări: 514

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: