Băsescu, coleg de partid cu Săvoiu şi Belgher

Fostul preşedinte Traian Băsescu a anunţat ieri, la Târgu Jiu, că, în perioada următoare, va deveni membru al Partidului Mişcarea Populară, în filiala de la Gorj înscriindu-se chiar ieri fostul şef de la Forţa Civică, Ion Săvoiu. Ambii vor fi colegi cu gălăgiosul Leonida Belgher, înscris şi el în PMP de curând, la o şedinţă de ieri a partidului pe regiunea Oltenia acesta evoluând „live” cu diverse melodii de muzică populară, până la începerea oficială a şedinţei.

Traian Băsescu a venit ieri la Târgu Jiu pentru a participa la o şedinţă a liderilor din zona Oltenia a PMP, partid în care a anunţat că se va înscrie toamna aceasta. Fostul preşedinte a avansat ca termen sfârşitul lunii septembrie sau începutul lui octombrie, nefiind sigur nici el de o dată exactă. Maşina condusă şi însoţită de ofiţeri SPP l-a adus pe acesta la restaurantul cel mic de pe Insuliţă exact când trebuia să ia cuvântul, până la sosirea sa în zonă aterizând un elicopter SMURD pentru a prelua un caz medical, o parte dintre membrii PMP crezând în acele momente că şeful lor de partid a venit la Târgu Jiu cu elicopterul, aceştia ieşind afară pentru a vedea despre ce este vorba.

Băsescu şi-a început discursul adresat colegilor săi de partid cu o constatare, aceea privitoare la faptul că PSD ar fi acum în situaţia de a avea „liniştea mult visată”, fostul preşedinte susţinând că doar PMP mai critică actuala guvernare. În realitate, nici măcar el nu a avut un discurs anti-PSD sau, eventual, anti-Ponta, numele premierului nefiind nici măcar rostit. Băsescu a evitat orice discuţie despre actuala putere şi a preferat să vorbească despre nevoia ca PMP să susţină unirea României cu Republica Moldova în următorii ani, un alt subiect preferat al său fiind cel legat de criza refugiaţilor care au invadat Europa.

O jumătate de oră, cel puţin, a vorbit Băsescu pe această temă, el menţionând că pentru extremiştii musulmani care se pot infiltra printre refugiaţi „creştinii sunt o ţintă permanentă”. Fostul preşedinte a menţionat şi că Europa este în curs de islamizare, acceptarea numărului mare de refugiaţi presupunând, în timp, nu doar aducerea familiilor acestora pe continent, ci şi nevoia construirii unor moschei la care aceştia să se roage pentru a-şi păstra credinţa.

Săvoiu, la un nou început

Finalul discursului fostului preşedinte a însemnat şi terminarea şedinţei regionale a PMP, membrii de partid ieşind din sală pentru a-l duce pe Băsescu în aplauze până la maşină, dar şi pentru a-şi face fotografii cu acesta. Şedința de ieri a marcat însă nu doar intrarea semi-oficială a fostului preşedinte în partidul pe care l-a creat împreună cu Elena Udrea, ci şi înscrierea în PMP a lui Ion Săvoiu, cel care a candidat anul trecut pentru un post de senator de Gorj din partea Forţei Civice. Fostul său partid a fuzionat, între timp, cu fostul PDL, care a fost „înghiţit” şi el de PNL, Săvoiu dispărând însă de pe scena politică în ultima vreme.

„USL Trăieşte, asta e motivaţia pentru că m-am înscris în PMP. La PNL nu mă regăseam, nu îmi place să joc la amatori, îmi place la profesionişti, iar când mi-am dat seama că Traian Băsescu revine în politică e o oportunitate pentru mine, eu fiind un băsist convins. La 44 de ani pentru mine e un nou început, iar acum pot să construiesc şi o voi face într-un alt fel”, a spus chiar de ziua sa de naştere Ion Săvoiu.

Liderul Davițoiu

PMP nu este un partid care să aibă mulţi membri sau procente mari în dreptul său, însă membrii acestei formaţiuni speră ca anul viitor, la alegeri, să devină o forţă importantă. Organizaţia de la Gorj îl are în fruntea sa pe Nicolae Davițoiu, pe care preşedintele Eugen Tomac l-a prezentat ieri ca viitor lider pe Oltenia al PMP. Daviţoiu a fost consilier local al PDL, funcţie în care a şi fost găsit incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate, propunerea de a conduce PMP pe Oltenia nefiind comentată de acesta deocamdată.

base_tg_jiu_lume_2015

Vizualizări: 182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: