PNL ţine Primăria Rovinari blocată până la decizia judecătorilor

Liberalii menţin starea de haos la Rovinari, unde primăria a rămas fără ordonator de credite, după ce prefectul de Gorj i-a încetat mandatul lui Laurenţiu Chivu. PNL are majoritate la Rovinari, dar nu vrea să desemneze alt consilier la cârma primăriei, până când judecătorii nu se pronunţă cu privire la legalitatea îndepărtării lui Chivu. Acesta şi-a pierdut mandatul pentru că a pierdut sprijinul politic al PP-DD, dar contestaţiile depuse de el la instanţă nici măcar nu au primit termen. Chivu este asigurat de PNL că va primi postul de administrator public al oraşului, dacă pierde primăria.

Războaiele pentru ciolanul de la Primăria Rovinari au adus oraşul în haos. Nu s-au dat salariile, nu se înmatriculează maşinile şi nu se înregistrează acte de stare civilă. Nu politicienii suferă, suferă sutele de rovinăreni care nu-şi mai văd rezolvate problemele. Între timp, liberalii şefi aruncă pisica moartă cu curtea Prefecturii. „Am avut şedinţă miercuri cu toţi cei 10 consilieri, problema a fost gestionarea crizei generată de nişte iresponsabili care nu s-au gândit nicio secundă că luni încep şcolile, că sunt salarii neplătite, că sunt proiecte care nu mai pot fi derulate, nişte iresponsabili care au dat jos la început de şcoală un primar pe care nimeni nu-l critica sau nu avea un motiv de a-i imputa ceva, mă refer la Laurenţiu Chivu. Situaţia acolo este ciudată, un oraş cu buget fabulos are datorii la capitole unde nici măcar mintea unui bolnav nu ar fi putut să-şi imagineze că au datorii”, a spus Tudor Barbu, copreşedintele PNL Gorj. Barbu nu spune că a trecut o săptămână de la decizia prefectului, iar consilierii puteau oricând să pună un alt ordonator de credite. Cât priveşte datoriile primăriei, liderul PNL vorbeşte de parcă instituţia nu a fost condusă până în august de un liberal, Dorin Filip, al cărui mandat a încetat ca urmare a decesului.

Chivu, în locul lui Podaru

Senatorul Tudor Barbu spune că PNL va aştepta decizia instanţei cu privire la contestaţiile depuse de Chivu, deşi Tribunalul nici măcar nu a dat un prim termen. ”Deciziile luate miercuri de către echipa liberală de acolo sunt următoarele: aşteptăm ca instanţa să-şi spună cuvântul privind ordonanţa domnului Chivu de suspendare a ordinului emis de prefect. Asta se va întâmpla luni, cel târziu marţi dimineaţa. Dacă instanţa îi va da dreptate domnului Chivu, nu mai avem ce discuta, mandatul domniei sale continuă, are sprijinul politic total şi oraşul intră în normalitate”, a adăugat Tudor Barbu.

În cazul în care instanţa nu este de partea lui Laurenţiu Chivu, acesta ar putea fi noul administrator public al oraşului. Afirmaţia îi aparţine tot senatorului Tudor Barbu. ”Am decis ca acolo să punem şi primar, şi viceprimar, şi, foarte importantă informaţia, s-a decis ca la Rovinari echipa să fie formată din trei persoane, primar, viceprimar şi administratorul oraşului. Aşa se va face mult mai multă curăţenie, aşa am convenit că va fi frânată mafia care sugrumă grav oraşul Rovinari. Eu ştiu exact pe cine îmi doresc administrator. Cu certitudine va fi un manager de oraş de dreapta, liberal. Domnul Chivu este una din variantele foarte bune pentru viitorul manager al oraşului Rovinari, domnul Chivu este omul care cunoaşte foarte bine situaţia financiar-contabilă, este una din variantele foarte bune pentru această funcţie, avem două sau trei variante”, a spus Tudor Barbu, copreşedintele PNL Gorj.

primaria_rovinari

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: