Băsescu: Dacă frate-miu se mai bagă în vreo firmă de asta dubioasă cred pot să nu mai candidez

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la Botoşani, că încă nu s-a hotărât dacă va candida pentru un nou mandat la Cotroceni şi a adăugat, râzând, că, dacă fratele său, Mircea, "se mai bagă într-o firmă din asta dubioasă ", crede că ar putea să mai candideze.

Traian Băsescu a făcut această afirmaţie în timpul unei întâlniri cu aleşi locali din judeţul Botoşani, ca răspuns la afirmaţia unui primar cu privire la o eventuală candidatură pentru un nou mandat de preşedinte al ţării.

Băsescu a afirmat că tot ce poate spune este că încă nu s-a decis dacă îşi va depune candidatura pentru alegerile prezidenţiale.
"Eu pur şi simplu spun că nu m-am decis încă, cum va fi vom vedea. Dar să ştiţi că, dacă frate-miu se mai bagă într-o firmă din asta dubioasă, eu cred că pot să nu mai candidez", a spus Băsescu râzând.

După ce a ieşit de la întâlnirea cu aleşii locali, preşedintele a fost întrebat de ziarişti despre firma fratelui său. "În orice caz, de duşmani te poţi apăra, însă este foarte greu să te poţi apăra de propriul tău frate", a spus preşedintele.

Întrebat dacă fratele său s-a asociat în acea firmă fără ştirea sa, Băsescu a răspuns: "De asta puteţi fi siguri. Eu azi-noapte am aflat despre intrarea lui într-o firmă".  

Ziariştii l-au mai întrebat pe şeful statului dacă acestă asociere îi afectează imaginea. "Nu mi-e de imagine, mă afectează ca om pur şi simplu. Putea să îmi spună, că i-aş fi spus să n-o facă", a spus Traian Băsescu. El a precizat că a purtat o discuţie cu fratele său în noaptea de joi spre vineri şi că i-a cerut să se retragă din firmă.

Mircea Băsescu este asociat din luna iunie 2009 cu câţiva militari într-o firmă de consultanţă în domeniul armatei, scrie ziarul "Bursa", în ediţia de vineri, menţionând că astfel fratele preşedintelui Traian Băsescu devine jucător în industria de armament.

Potrivit jurnaliştilor de la "Bursa", Mircea Băsescu s-a asociat cu şefii industriei de apărare, dar şi cu reprezentanţii unor mari companii americane din industria de armament şi tehnică militară, unde activează în prezent chiar foşti înalţi ofiţeri NATO şi US Army.

Asociaţi în firma Desintco sunt Romeo Oiţă, cu 30%, preşedintele Patronatului Serviciilor de Securitate, Cristian Geamănu, cu 30%, vicepreşedinte pe Europa de Est al General Defence Co USA, Ion Eftimie Sandu, cu 5%, locţiitorul şefului Departamentului de Armament din MApN începând cu 2007, Mircea Băsescu, cu 30%, şi Maria Cristian Cazacu,cu 5%, fiica lui Aurel Cazacu, fost şef al Romtehnica, preşedinte Romarm şi director în Ministerul Economiei pe probleme ale industriei. Aurel Cazacu este cel care a cel care a negociat şi a finalizat în 2002 contractul privind achiziţionarea fregatelor britanice.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: