Băsescu, despre situația de la CEO: E vorba de incompetență

Incompetența ține exproprierile pe loc în apropierea carierelor miniere din Gorj. Afirmația îi aparține fostului președinte al României, Traian Băsescu. Aflat la Târgu Jiu, acesta a vorbit despre problemele cu care se confruntă Complexul Energetic Oltenia. El a transmis că exproprierile nu ar trebui să blocheze activitatea minieră.

Traian Băsescu a explicat cum ar putea fi rezolvată această problemă mult mai rapid. Totul, respectând legea. „Trebuiau făcute exproprierile. Este o chestiune administrativă, mai ales că, atunci când este vorba de industrie energetică și construcții de infrastructură, statul întreabă o dată pe proprietar, după care, dacă nu vrea, execută exproprierea și îi pune banii în cont. Deci, statul nu este împiedicat în momentul de față să facă exproprieri, iar dacă proprietarul terenului care trebuie expropriat nu-i mulțumit cu suma pe care i-a plătit-o statul, se duce în instanță și obține cât îi dă instanța. Dacă îi dă mai mult, foarte bine”, a transmis Băsescu, la Târgu Jiu.

Aceeași problemă ține pe loc și șantierele de pe autostrăzi în opinia lui Băsescu. „În momentul de față, numai incompetența ne face să stăm blocați în probleme de exproprieri și la Complexul Energetic Oltenia, și la autostrăzi. La autostrăzi, se întârzie proiecte foarte multe ori că nu e expropriat terenul ori că mediul găsește niște lilieci care trăiesc pe acolo și atunci te pune să schimbi proiectul. A stat autostrada București – Ploiești un an pentru niște cuci”, a încheiat Traian Băsescu.

Vizualizări: 2,436

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: