Băsescu: "Nu va fi găsit un angajament". Ce spune despre numele conspirativ "Petrov"

Fostul preşedinte Tarian Băsescu declară, ca urmare acuzaţiilor de colaborare cu Securitatea, că nu va fi găsit un angajament de colaborator, pentru că niciodată nu a semnat un astfel de document. "Garantez că niciodată nu va fi găsit un angajament, pentru că niciodată nu am semnat un angajament", a spus fostul preşedinte la România TV.

Traian Băsescu a explicat că nu vrea să discute prea mult pe acest subiect pentru a nu prejudicia PMP, partidul al cărui preşedinte onorific este.

CNSAS a făcut vineri precizări legate de procedură, în cazul dosarului privind stabilirea calităţii de colaborator al Securităţii pentru Traian Băsescu, la o zi după ce a decis trimiterea dosarului în instanţă şi după ce în presă au apărut informaţii pe această temă. CNSAS menţionează inclusiv că o persoană poate fi considerată colaborator/lucrător al Securităţii numai în urma pronunţării, de către instanţa competentă, a unei hotărâri definitive care să ateste această calitate. Joi seară, Traian Băsescu a calificat decizia CNSAS de a-l verifica din nou ca fiind corectă. El a negat că ar fi avut numele conspirativ "Petrov".

Vizualizări: 1,004

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: