Băsescu, suspect de spălare de bani. Dosarul, la Parchetul General!

Fostul preşedinte Traian Băsescu este cercetat într-un dosar penal, instrumentat de Parchetul General, pentru spălare de bani, în legătură cu achiziţionarea unui teren din zona Băneasa. Băsescu ar fi cumpărat în vara lui 2000 o jumătate dintr-un teren cu suma de 70.000 de dolari, cealaltă jumătate fiind cumpărată de afaceristul Căşuneanu, în aceeaşi zi, la un preţ de trei ori mai mare. După doi ani, Băsescu a vândut jumătatea lui către cumnata lui Căşuneanu cu 300.000 de dolari. Tranzacţiile s-au făcut cu bani cash, nu prin bancă.

Informaţia a fost confirmată pe facebook de fostul preşedinte al României. ''Printr-o adresă a PICCJ am fost informat că sunt suspect pentru spălare de bani în formă continuată legat de achiziţia unui teren şi a unei case în anii 2000 şi respectiv 2002, urmare a unei reclamaţii făcută de domnul Ciuvică. Pentru corectă informare aduc la cunoştinţă că în acelaşi dosar, prin REZOLUŢIA din 25 iunie 2012 a PICCJ s-a dispus neînceperea urmăririi penale. Acest dosar a fost redeschis în 2015 la solicitarea PICCJ. Pentru moment nu am fost citat la PICCJ. Cu certitudine, imediat ce voi fi citat mă voi prezenta în faţa procurorului de caz'', a scris Băsescu pe Facebook.

Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că deocamdată nu a fost citat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) în dosarul în care a fost pus sub acuzare pentru spălare de bani şi în care s-a dispus neînceperea urmăririi penale în 2012, fiind redeschis în 2015.

''Printr-o adresă a PICCJ am fost informat că sunt suspect pentru spălare de bani în formă continuată legat de achiziţia unui teren şi a unei case în anii 2000 şi respectiv 2002, urmare a unei reclamaţii făcută de domnul Ciuvică. Pentru corectă informare aduc la cunoştinţă că în acelaşi dosar, prin REZOLUŢIA din 25 iunie 2012 a PICCJ s-a dispus neînceperea urmăririi penale. Acest dosar a fost redeschis în 2015 la solicitarea PICCJ. Pentru moment nu am fost citat la PICCJ. Cu certitudine, imediat ce voi fi citat mă voi prezenta în faţa procurorului de caz'', a scris fostul şef de stat pe Facebook.

Vizualizări: 1,254

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: