Bătălie senzaţională pe Colegiul 6 – Ponta vs. Dan Diaconescu

Nu mai încape nici un dubiu! Bătălia pe care Dan Diaconescu a început-o acum câteva săptămâni la Oltchim contra lui Victor Ponta continuă toamna aceasta la Târgu Jiu, unde realizatorul tv va candida pentru un mandat de deputat pe Colegiul 6. Colegiul respectiv este considerat „al lui Ponta”, premierul exprimându-şi ieri convingerea că USL va lua în Gorj toate cele opt mandate de parlamentar existente la nivelul judeţului.

Reprezentanţii Partidului Poporului Dan Diaconescu au ajuns aseară târziu la sediul Biroul Electoral Judeţean Gorj pentru a depune listele cu candidaţii filialei judeţene. Dan Diaconescu intră în bătălia pentru un fotoliu de deputat de Gorj, iar pentru asta îl concurează direct pe Victor Ponta. Diaconescu nu a venit aseară la Târgu Jiu pentru a-şi depune personal dosarul, dar va fi prezent peste circa o săptămână, când filiala îşi va lansa oficial candidaţii în campania electorală.

Victor Ponta a ajuns, în schimb, la Târgu Jiu şi a mers la BEJ Gorj pentru a-şi depune dosarul, ocazia fiind numai bună pentru a-l ironiza pe contracandidatul său cel mai redutabil de pe Colegiu. „Aveţi dvs. presa o obsesie. Nu ştim dacă vine şi mulţi au venit şi au plecat. Toată lumea e binevenită la Gorj. Cum e vorba, lung e drumul Gorjului. Dar nu asta e problema, problema e că Gorjul e un judeţ dezavantajat de ceea ce s-a întâmplat în România după 1990. Încet-încet am început să reconstruim această zonă şi să dăm oamenilor o speranţă de a trăi aici, de a trăi o viaţă mai bună”, a menţionat Ponta.

Sigur pe toate Colegiile

Până să înceapă bătălia şi şirul de replici între Ponta şi Diaconescu în campanie, liderul PSD şi-a exprimat aseară convingerea că Uniunea Social Liberală va obţine peste 50% din voturi în toate colegiile din judeţ. „Eu consider că este un obiectiv rezonabil şi posibil ca USL să câştige cu peste 50% toate cele 8 colegii din Gorj. De altfel, în 2008, când eram separaţi de PNL, noi am avut patru colegii cu peste 50% şi celelalte în apropiere, acum, împreună cu colegii liberali da, cred că vom câştiga toate cele opt colegii”, a precizat Ponta, care e convins că USL va obţine la alegerile parlamentare majoritatea absolută şi, în consecinţă, va guverna în continuare.

„Eu sunt prim-ministru şi am obligaţia să le spun oamenilor că avem nevoie de nişte lucruri foarte clare şi nişte obiective foarte clare. Am reuşit în aceste 6 luni să îndreptăm multe lucruri rele. Avem nişte planuri foarte clare şi nişte propuneri foarte clare pentru cum trebuie să arate România în următorii patru ani”, a precizat Ponta. Premierul crede că proiectele USL vor strânge suficient de multe voturi din partea alegătorilor astfel încât actuala coaliţie guvernamentală să rămână la putere, indiferent de voinţa preşedintelui Băsescu. „Trebuie să câştigăm alegerile parlamentare şi cred că nici preşedintele Băsescu nu poate să desconsidere ceea ce oamenii votează. Dacă românii vor vota majoritate absolută pentru USL, aşa cum arată acum sondajele, noi trebuie să ne facem datoria faţă de cei ce ne-au votat”, a mai spus Ponta.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: