Bate vântul la Rânca. "Am avut un fel de Crăciun cu ouă roșii, dar puțini turiști"

Sărbătorile Pascale nu au venit cu profitul pe care îl sperau cabanierii din stațiunea Rânca. Puțini turiști au petrecut la cota 1.600 de Paște. Doar câteva sute de rezervări au fost făcute în stațiune. Chiar dacă proprietarii de pensiuni nu au fost prea bucuroși că au avut puțini oaspeți, turiștii au fost încântați că au mai putut schia și în luna mai, iar pârtiile au fost mai libere ca niciodată.

A fost cel mai lung sezon de schi din ultimii ani în stațiunea Rânca. Încă este zăpadă și se va mai putea schia câteva zile. Turiștii care au vrut să evite aglomerația din alte stațiuni au ales să petreacă Paștele în zona montană din Gorj. „Noi am vrut să evităm aglomerația de pe Valea Prahovei. Suntem de la Ploiești. Este prima dată când venim la Rânca, de Paște. Nu ne așteptam să mai găsim zăpadă. A fost o bucurie pentru copii”, a spus un turist.

„Noi am căutat liniște și o stațiune mai puțin aglomerată mai ales acum, în pandemie. Am fost surprinși să vedem că încă se poate schia, sunt libere pârtiile. Este foarte frumos aici, aer curat, liniște, nu e deloc aglomerat. Am mai venit în plin sezon, dar a fost mult mai aglomerat”, a spus un alt turist.

Stațiunea a fost mai goală decât în alți ani. Doar câteva sute de turiști au petrecut Paștele la Rânca. “Am petrecut tradițional. Cu miel la cuptor, curcan la proțap, drob, sarmale, ciorbe, ouă roșii, cozonaci. Au fost puțini turiști. Este foarte multă zăpadă, dar nu toată lumea mai iubește zăpada la 1 mai. A fost un fel de Crăciun cu ouă roșii. În 2019, a și nins vreo 12-13 centimetri în ziua de 1 mai. Ne așteptăm la orice. Sunt câteva sute de turiști în Rânca. Undeva la 10% a fost ocupată stațiunea față de alte dăți când aveam 5-6000 de turiști și nu aveau loc în stațiune”, a spus Constantin Pănescu, liderul cabanierilor din Rânca.

Galerie foto



Vizualizări: 2,860

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: