Paște, în decor de Crăciun la Rânca

Cabanierii din Rânca au început să facă rezervări pentru Sărbătorile Pascale. Turiștii sunt încurajați de faptul că județul Gorj este în scenariul verde, iar rata de infectare a scăzut la sub un caz la mia de locuitori. Vestea bună pentru iubitorii sporturilor de iarnă este că vor putea petrece Paștele pe schiuri. Zăpadă este încă din belșug în stațiune și pe toate pârtiile.

Telefoanele au început să sune, iar cabanierii fac deja primele rezervări pentru Paște. Dacă în alți ani, în această perioadă, erau făcute sute de rezervări, acum turiștii sună cât mai aproape de momentul vacanței din cauza incertitudinii generate de pandemie

„Destul de slab momentan, dar noi sperăm să sune turiștii. Mai ales că noi, în Gorj, suntem în scenariul verde. Stațiunea Rânca a fost tot timpul în scenariul verde. Suntem la 20 de kilometri distanță de prima localitate, la 1.700 de metri altitudine. Aici nu au fost probleme. Au început să sune turiștii, dar mai puțini decât în alți ani. Noi pregătim meniurile pentru Paște. Nu vor lipsi preparatele tradiționale: miel, curcan la proțap, drob, cozonac, sarmale, ouă roșii, cozonac. De altfel, ouă roșii vom avea permanent pe masă pentru toți oaspeții chiar dacă sunt cazați la noi sau doar vin să mănânce, vor avea ouă roșii pe masă”, a spus Constantin Pănescu, liderul Asociației Cabanierilor din Rânca.

Vestea bună este că a nins în stațiune și în acest weekend, iar peisajul seamănă mai degrabă cu unul din decembrie, în așteptarea Crăciunului. „Cu siguranță, se va schia până la jumătatea lunii mai. Este zăpadă din belșug. Așteptăm turiștii cu mâncare tradițională ca de fiecare sărbătoare. Am început să facem deja rezervări pentru Paște”, a spus Iulian Chirău, proprietarul unei pensiuni din stațiune.

Vizualizări: 1,287

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: