Bătrân și bolnav de cancer, la închisoare pentru furt

Un bărbat de 71 de ani din Drobeta Turnu Severin a fost condamnat la pedeapsa de 6 luni închisoare, după ce a furat produse de la magazinul Penny, care se află la granița dintre Motru și Cătunele. Bărbatul mai avea de executat 455 de zile dintr-o pedeapsă anterioară, fiind recidivist, astfel că acum va cumula pedepsele. Sentința pronunțată pe 9 decembrie la Judecătoria Motru nu este definitivă.

Fapta s-a petrecut în dimineața de 07.04.2018, când bărbatul a mers în magazinul Penny, a mers printre raioanele de produse alimentare ale unității, după care, din zona cu produse din carne, dintr-o vitrină frigorifică, a luat două bucăți de șuncă presată de porc, pe care le-a introdus într-o pungă de plastic și le-a ascuns sub brațul mâinii drepte, sub îmbrăcăminte, pentru a nu fi observate.

Ulterior s-a îndreptat către ieșire, pe lângă casele de marcat, încercând să părăsească incinta magazinului, fără să achite contravaloarea produselor alimentare luate din unitate. După ce a fost prins s-a aflat că a mai comis un furt.

“Neavând bani suficienți, a ascuns sub obiectele de îmbrăcăminte două bucăți de șuncă de porc, cu prețul de 9,49 lei fiecare, marca Casa Gustului, iar la ieșirea din magazin, după casa de marcat a fost oprit de un lucrător al magazinului. În data de 05.04.2018, aflându-se în mun.Motru a intrat în magazinul Penny Market Cătunele, a luat de pe rafturi trei bucăți de mușchi de porc file, marca Casa Gustului, de 500 g fiecare, la prețul de 27,99 lei, pe care le-a ascuns sub obiectele de îmbrăcăminte și o bucată de parizer. La casa de marcat a achitat doar parizerul și a părăsit incinta magazinului fără a mai achita cele trei bucăți de mușchi. În data de 07.04.2018 a predat organelor de poliție cele două bucăți de șuncă presată, iar la data de 25.06.2019, a achitat și contravaloarea celor trei bucăți de mușchi. A săvârșit faptele pentru că este bolnav de cancer la rinichi , are o pensie de 430 lei, care nu-i ajunge pentru medicamente”, se arată în hotărârea judecătorească.

“Fiind audiat, inculpatul a recunoscut și regretat fapta săvârșită, menționând că are condiții precare de trai, respectiv o pensie mică, este bolnav și abia s-a liberat din penitenciar, în luna ianuarie 2018”, mai menționează sursa citată.

Sentința nu este definitivă.

Vizualizări: 4,338

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: