Foști șefi din CE Oltenia, chemați în instanță

Complexul Energetic Oltenia a dat în judecată mai mulți foști directori într-un dosar de răspundere patrimonială. Acțiunea a fost înregistrată pe rolul Tribunalului Gorj la data de 30 septembrie.

Sunt chemați să dea explicații în instanță foștii directori Laurențiu Ciurel, Maria Scurtu, Ion Petroniu, Aurel Medințu – decedat între timp, Ion Răuț și Antonie Daniel.

La primul termen din 6 decembrie, instanța a declinat soluționarea cauzei. „Admite excepția necompetenței materiale funcționale a Secției Conflicte de Muncă și Asigurări Sociale din cadrul Tribunalului Gorj invocată de pârâții Ciurel Laurențiu Dan, Scurtu Maria, Petroniu Ion, Medințu Aurel și Antonie Daniel prin întâmpinările formulate. Declină competența de funcționare a cauzei în ceea ce privește pe pârâții Ciurel Laurențiu Dan, Scurtu Maria, Petroniu Ion, Medințu Aurel și Antonie Daniel, în favoarea Secției a II-a Civilă din cadrul Tribunalului Gorj”, a hotărât instanța.


De asemenea, Tribunalul a decis să disjungă capătul de cerere privindu-l pe Răuț și a dispus crearea unui nou dosar cu termen de judecată la data de 13.01.2022.

Pe rolul instanțelor de judecată sunt mai multe procese între companie și foștii directori sau supraveghetori, ca urmare a prejudiciilor identificate de organele de control care obligă CE Oltenia să tragă la răspundere vinovații.

Vizualizări: 5,158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: