Bătrână arsă în propriul apartament

O bătrână de 82 de ani din Târgu Jiu nu a învăţat nimic din necazurile altor semeni de-ai săi care au sfârşit prin intoxicare cu monoxid de carbon sau chiar au ars după ce locuinţa le-a fost cuprinsă de flăcări. Ioana Vasii locuia singură şi prefera să se încălzească la un reşou electric, deşi apartamentul din zona Gârdu în care stătea avea centrală termică proprie. Cei care o cunosc cred că, probabil, câteva haine căzute pe reşoul încins au declanşat un incendiu în locuinţă, fumul dens contribuind şi el la decesul bătrânei.

Alarma a fost dată de către locatarii blocului după miezul nopţii. Vecinii au fost primii care au sărit ca arşi când au văzut foc şi fum în apartamentul bătrânei, oamenii ştiind că, în trecut, aceasta a mai avut parte de asemenea păţanii. De data aceasta lucrurile au fost însă mult mai grave şi vecinii au chemat inclusiv rude ale pensionarei. „Şi anul trecut a fost la fel, tot aşa. Atunci am reuşit noi să rezolvăm problema că am bătut la uşă şi ea a putut să ne deschidă, dar acum nu a mai fost chip să intervenim noi. Ea probabil s-a intoxicat cu monoxid şi noi nu am mai avut cu cine să vorbim. Am avut vecine care nu s-au simţit nici ele bine după ce au văzut că e foc şi fum, vecina de la etajul patru, care stă deasupra bătrânei, suferind un şoc”, a explicat unul dintre locatarii din bloc.

O nepoată de-a bătrânei şi soţul acesteia au venit din oraş cât de repede au putut la apartamentul Ioanei Vasii, însă tot ce au mai putut face aceştia a fost să sune la 112 şi să solicite ajutor, ei dându-şi seama că situaţia este mai gravă decât altă dată. „De jos, când am venit noi, se vedea clar că iese fum din apartament. Cineva din bloc a sunat-o pe soţia mea şi noi am venit repede, dar când am ajuns aici am sunat noi la 112 pentru că era clar că problema era gravă”, a spus o rudă a bătrânei.

La locul solicitării s-au deplasat imediat câte un echipaj de la Ambulanţa Gorj şi SMURD, dar şi de la ISU, pompierii reuşind să stingă focul repede, înainte ca acesta să se extindă şi să cuprindă întreaga locuinţă. Bătrâna nu a mai avut însă nicio şansă de a fi salvată, medicul Valeria Gherghe de la Ambulanţa Gorj menţionând că arsurile de pe trupul femeii au fost destul de grave. „La sosirea noastră am găsit o persoană decedată, prin arsuri şi inhalaţii de monoxid de carbon. Arsurile de pe corp erau foarte grave. Erau arsuri de gradul III pe 70% din corp. Practic, nu a mai fost nevoie de intervenţia noastră”, a explicat medicul.

Trupul carbonizat al bătrânei a fost preluat de Serviciul de Medicină Legală Gorj în vederea efectuării necropsiei. La rândul lor, poliţiştii au deschis un dosar penal şi fac cercetări pentru suspiciunea de moarte suspectă, ei urmând să stabilească foarte clar ce s-a întâmplat în apartament şi cum a murit bătrâna.

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: