Pedeapsă finală pentru poliţistul Pigui

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunţat la sfârşitul săptămânii trecute verdictul final în dosarul poliţistului Ionuţ Puiu Pigui, judecat pentru că în 2011 a fost implicat într-un accident rutier soldat cu moartea unui alt ofiţer de poliţie. Aurel Potcovaru făcea atunci naveta şi a avut ghinionul ca maşina în care se deplasa spre Motru să iasă de pe carosabil, la volan aflându-se Pigui.

Curtea de Apel Craiova l-a condamnat pe acesta, după 23 de termene, la 1 an de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei, având un termen de încercare de 3 ani. El a contestat sentinţa, dar recursul său a fost respins.

Instanţa supremă a respins şi recursul formulat de societatea de asigurări obligată să plătească daune destul de mari în acest caz. „Respinge, ca tardiv, apelul declarat de apelanta Societatea de Asigurări - SC OMNIASIG VIENA INSURANCE - Sucursala Gorj împotriva aceleiaşi sentinţe penale. Obligă apelantul inculpat Pigui Puiu Ionuţ la plata sumei de 3.000 lei reprezentând cheltuieli judiciare către părţile civile Potcovaru Leonora Georgeta, Potcovaru Diana Alexandra şi Potcovaru Robert Costin. Obligă apelantul inculpat Pigui Puiu Ionuţ la plata sumei de 250 lei cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 50 lei, reprezentând onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu, până la prezentarea apărătorului ales se va avansa din fondul Ministerului Justiţiei”, a decis Înalta Curte.

La Craiova, Curtea de Apel a stabilit ca firma de asigurări să suporte daune pentru rudele poliţistului mort în accident, sumele nefiind deloc unele de neglijat. „Obligă pe asigurătorul SC Omniasig Vienna Insurance la plata sumelor de 20.100 lei daune materiale şi 150.000 lei daune morale către partea civilă Potcovaru Leonora Georgeta, la plata sumelor de 20.100 lei daune materiale, 14.000 lei prestaţie periodică globală pentru perioada 21.02.2011 şi până la data pronunţării sentinţei precum şi a sumei de 150.000 lei daune morale către partea civilă Potcovaru Diana Alexandra precum şi la plata sumelor de 20.100 lei daune materiale şi 150.000 lei daune morale către partea civilă Potcovaru Robert Costin. Obligă asigurătorul la plata sumelor de 3.000 lei către partea civilă Potcovaru Leonora Georgeta şi 4.000 lei către partea civilă Potcovaru Robert Costin reprezentând cheltuieli judiciare efectuate de părţile civile respectiv onorariu avocat”, se arată în decizia Curţii de Apel Craiova, care a rămas definitivă după verdictul de vineri al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Vizualizări: 1,658

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: