Jandameria a împlinit 169 de ani

3 aprilie – Ziua Jandarmeriei Române a fost sărbătorită la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj printr-un ceremonial militar care a marcat împlinirea a 169 de ani de la atestarea documentară a Armei. Veteranii unității, dar și oficialități locale, au fost invitații zilei.

Cinci subofițeri au fost înaintați în grad. „Colegii noştri au fost avansaţi de la gradul de plutonier adjutant la gradul de plutonier adjutant şef - 1 iar de la gradul de plutonier major la gradul de plutonier adjutant – 4. Deasemenea un număr de 212 cadre militare şi personal contractual din unitate au fost recompensate potrivit regulamentelor militare iar câştigătorilor competiţiilor sportive desfăşurate ,,Cupa Jandarmeriei Române” la tir, şah şi tenis de masă, le-au fost acordate diplome şi medalii“, arată un comunicat al IJJ Gorj.

Pentru contribuţia la valorizarea imaginii Jandarmeriei Române în judeţul Gorj, la patru copii ai cadrelor unităţii care reprezintă viitorul Jandarmeriei, le-au fost acordate diplome aniversare.

„A urmat ceremonia de sfinţire a Drapelului de Luptă al unităţii, precedat de o rugăciune în memoria eroului jandarm sublocotenent Post Mortem Marchiş George Răzvan, căruia îi vom păstra veşnică recunoştinţă pentru modul în care şi-a îndeplinit misiunea iar la monumentul ridicat în curtea unităţii a fost depusă o coroană de flori“, mai menționează sursa citată. (A.A.)

Galerie foto


Vizualizări: 1,051

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: