Două centre de sănătate și un spital din Gorj, doar pentru pacienți cu Covid-19

Nu doar spitalul din Târgu Cărbunești va fi destinat exclusiv pacienților care au și Covid-19, ci și centrele de sănătate pe care le coordonează. Centrele din Logrești și Căpreni au fost deja închise, spre nemulțumirea primarilor care spun că nu au avut niciun cuvânt de spus.

Unul din cele două centre de sănătate care de miercuri nu mai funcționează pentru a trata bolnavii din localitate este cel din comuna Logrești. Primarul din comună se mândrea cu centrul și îl considera emblema localității, mai ales că avea și personal, dar și aparatură medicală. ”Am aflat ieri după-amiază cu stupoare că la centrul de sănătate din comună vor fi aduși cei care au COVID 19. Dacă spitalul de la Cărbunești este prima linie, s-a stabilit ca și centrul de sănătate să facă același lucru. Sincer, nu mi se pare corect și nici normal, pentru că dacă se închide și spitalul din Cărbunești și centrul de sănătate de la Căpeni, oamenii din Valea Amaradiei sunt nevoiți să meargă la spital la Târgu-Jiu dacă au vreo nevoie. Îmi pare rău că aveam o doctoriță bună, asistente și aparatură. Asta este. Nu avem ce face. Trebuie să ne supunem”, a precizat primarul din Logrești, Ion Băluță.

Nemulțumit este și primarul din comuna Căpreni. Acesta susține că oamenii vor fi foarte revoltați când vor afla vestea. ”Centrul nostru de sănătate primea bolnavi din șase comune. Toți veneau aici să se trateze. Erau ei nemulțumiți când erau trimiși la Cărbunești pentru investigații suplimentare sau când era ceva mai grav. Nici nu vreau să mă gândesc cum reacționează când vor afla că trebuie să meargă la Târgu-Jiu. Eu cred că ar fi trebuit să aleagă alt spital, nu pe cel din Cărbunești, sau măcar să lase unul din cele două centre de sănătate, dar nu să le închisă pe amândouă”, a precizat Emil Cătănoiu, primarul din Căpreni.

Cadrele medicale din cele două centre de sănătate au fost convocate la o ședință la Spitalul Orășenesc din Târgu-Cărbunești pentru a stabili modul de acțiune în perioada următoare. Personalul medico-sanitar din cele două centre de sănătate va lucra în primă fază la spitalul din Târgu-Cărbunești și pe măsură e apar cazuri în centrele de sănătate vor reveni la posturi.

Fiecare județ din țară va avea un spital în care vor ajunge pacienții cu diferite afecțiuni, care sunt și infectați cu Covid-19. Încercarea autorităților este de a nu contamina toate unitățile medicale din țară. Din Gorj a fost ales spitalul de la Târgu Cărbunești. Dacă situația se va agrava, toate spitalele vor fi destinate luptei cu virusul care face mii de victime zilnic în lume.

Vizualizări: 7,384

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: