Bătrânii din Novaci lăsaţi fără 19.000 de lei nu ştiu cum le-au dispărut banii

Păcăliţi şi furaţi în propria casă, fără să îşi dea seama vreo clipă de acest lucru. Doi bătrâni din Gorj au rămas fără 19.000 de lei după ce trei ţigănci li s-au prezentat la poartă pe motiv că ar dori să cumpete vin. Cum-necum, la finalul "tranzacţiei", după vreo patru ore pensionarii şi-au dat seama că au fost furaţi la greu, deşi nu ştiu nici acum cum a fost posibil aşa ceva.

Două dintre ţigăncile care li s-au prezentat la poartă soţilor Bucur au întrebat de vin şi au mers la beci pentru a degusta marfa pe care o doreau, chipurile, pentru un botez. O a treia femeie a rămas la poartă, fără să pună prea multe întrebări. În cele din urmă, cumpărătoarele au spus că pot să plătească vinul în euro, lucru pe care pensionarii nu l-au acceptat. Cele trei au plecat şi duse au fost pentru că bătrânii şi-au dat seama mult prea târziu că dintr-un dulap le dispăruse ca prin farmec ditamai "cărămida" de bani. 
 Soţii Bucur din Novaci nu au mai vândut vin până acum, iar când s-au văzut cu clientele la poartă au zis să-şi încerce norocul. Dumitru Bucur nu şi-a dat seama niciodată însă cum de a fost păcălit pe faţă şi lăsat de bani. "Nu le-am băgat domnule în casă, a stat nevastă-mea cu două dintre ele la bucătărie până am scos eu vinul, după ce au gustat un pic din el. Apoi mi-a zis una dacă primesc plata în euro şi eu am cerut bani româneşti că nu ştiu eu cum e cu euro ăştia. Am cerut lei de-ai noştri, au zis că se duc să schimbe şi duse au fost. Ailaltă cred că a operat, a din drum. Ele au stat cu muierea aici în bucătărie şi nu aveau cum, dar oricum au lucrat stilistic, parcă mi-au făcut vrăji. Aia de a luat banii nu a răvăşit nimic, a lucrat la fix, parcă ar fi ştiut unde sunt. Eu dacă intram după ei să-i iau din dulap şi nu-i găseama aşa bine ca ea", spune bătrânul.
 
 Au sunat târziu la Poliţie

 Mai grav este că poliţiştii au fost anunţaţi de abia după câteva ore de comiterea furtului. Bătrânii păgubiţi şi-au dat seama prea târziu că au fost păgubiţi, oamenii legii încercând aproape degeaba să dea de urma hoţilor. "Noi am instituit filtre rutiere imediat cum am fost anunţaţi, pentru că soţii Bucur sunt nişte oameni de toată isprava, culmea, cu care înainte chiar discutaseră poliţiştii care merseseră în zonă pentru a le spune celor de acolo să nu lase în curte pe oricine. Nu am mai putut găsi hoţii pentru că după patru ore vă daţi seama, puteau fi departe. S-a procedat în schimb la ridicarea de urme papilare, facem tot ce putem pentru a-i ajuta pe aceşti oameni pentru a-şi reucupera paguba", spune şeful Poliţiei Novaci, comisarul şef Constantin Cir.
 Cazul de acum nu este primul de acest gen care este înregistrat în Gorj de la începutul anului. Oamenii mai în vârstă stau cu teama în sân şi se gândesc la faptul că oricând se pot trezi cu cineva în casă care să le fure chiar de sub nas banii economisiţi şi ţinuţi la ciorap. "Cum să nu ne fie frică, auzi atâtea la aparat, vezi tineretul ăsta care face câte şi mai câte. Pleci de acasă la muncă, vii seara obosită, nici nu ştii cine intră peste tine", spune o bătrână, vecină cu soţii Bucur. Poliţiştii le recomandă tuturor persoanelor, mai ales bătrânilor din mediul rural să fie cu mare băgare de seamă şi să nu primească în gospodărie persoane necunoscute. Sfatul oamenilor legii este şi ca orice incident de acest gen să fie semnalat la 112 cât mai repede cu putinţă pentru ca ancheta să poată avea rezultate bune.


Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: