Bătrânii spun lucruri trăsnite!

Declarațiile lui Dan Voiculescu sunt din ce în ce mai aiuritoare. Ultima din această categorie este cea care se referă la colectarea taxelor și impozitelor de către armată. Până și Gigi Becali a râs de ideea năstrușnică ce i-a venit Voiculescului, iar partenerii din USL, miniștrii din guvern, s-au grăbit să infirme variata.

Vă închipuiți ce ar însemna să te trezești cu ofițerul în uniformă la ușă însoțit de doi soldați să-ţi ceară să plătești impozitul și să te și amenințe cu pistolul la tâmplă, că dacă nu dai banii îți dă glonțul… A înnebunit lumea! Plecând de la ideea bătrânului turnător trebuie să recunoaștem că într-adevăr în privința strângerii taxelor și impozitelor, și nu mă refer la cele datorate de cetățenii obișnuiți, România  doarme pe ea. Există firme care datorează statului milioane de euro, dar nu le plătesc și nici nu au de gând să facă acest lucru vreodată.

Exemplul elocvent îl constituie Bombonica lui Dragnea care, deși datora milioane de euro bugetului administrat chiar de propriul bărbat, s-a dus la instanța de judecată și și-a luat hârtia care spune că nu datorează nimic. Păi în acest caz nu există decât două variante: ori femeia chiar nu datorează nimic și trebuie lăsată în pace, ori inspectorii fiscali au calculat greșit și trebuie dați afară. Nu te poți juca cu milioanele de euro pentru că la întocmirea Bugetului inițiatorii se bazează în mare parte pe colectarea lor, ori când impozitele și taxele sunt calculate greșit se cheamă că, cel târziu în  primăvară vom rămâne fără bani. Dacă fiecare datornic la stat va face rost de o hârtie ca a doamnei Bombonica, atunci mă întreb cine dracu o să mai plătească salariile și pensiile, că de altceva nu mai poate fi vorba.  Ministrul Finanțelor ar trebui să-și facă ordine în ograda proprie, altfel ne vom trezi cu toții că ori nu datorăm nimic ori suntem datori vânduți acestui stat care a început să crape pe la toate încheieturile.

Nici la educație lucrurile nu sunt mai clare, pentru că fostul ministru Ecaterina Andronescu a emis pe ultima sută a mandatului său o ordonanță prin care obliga învățătorii și educatorii ca în următorii 6 ani să fie absolvenții unei facultăți, altfel erau puși în fața pierderii postului pe care-l ocupau în învățământ.  În sistem mai sunt încă cadre didactice învățători sau educatori care sunt absolvenți ai liceelor pedagogice și care în cele mai multe cazuri își fac treaba mult mai bine decât absolvenții lui Spiru Haret, care sunt considerați cu studii superioare. Ce să facă acești oameni? Să termine o facultate în prag de pensie? Cui folosește? Prinsă cum s-ar zice, cu mâța în sac, Andronescu a dat din colț în colț și a promis solemn, pe cuvânt de pionier, că retrage această prevedere din ordonanță. Întrebarea care se pune este cine dracu a pus-o să introducă asemenea enormitate?! 

Ministru lui Voiculescu, și l-am numit aici pe Daniel Constantin, vrea să scadă TVA-ul la pâine și toată lumea se miră ce l-o fi apucat? Păi, în condițiile în care  prețurile  la gaze și la energie  s-au mărit e de la sine înțeles că se va mări și prețul pâinii și de aici li se va trage la guvernanți. Oricum micșorarea TVA-ului la acest produs chiar la 9% nu cred că va  lăsa prețul pâinii neschimbat, iar orice mărire a prețului la produsele de bază duce direct către scandalul din stradă. Cum nici o investiție nu se mișcă, cum se anunță restructurări pe toate palierele bugetare, cum prețurile o iau razna, primăvara care o sa vină va fi una  de groază pentru noi toţi.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: