Bătut cu ţigla în casa concubinei. Trei reţinuţi!

Noapte de coşmar pentru un bărbat de 37 de ani care stătea la Runcu de ceva vreme împreună cu o femeie cu care dorea să îşi refacă viaţa. Trei indivizi au intrat peste el în casă şi l-au snopit în bătaie din dorinţa de a-l vedea plecat cât mai repede din locuinţă. Dacă s-ar fi întâmplat aşa ceva, casa ar fi ajuns în cele din urmă pe mâinile unuia dintre agresori. Acum însă, atât bătăuşul principal, cât şi cei doi complici ai săi au ajuns în spatele gratiilor pentru cel puţin 24 de ore.

Scandalul din noaptea de duminică spre luni de la Runcu a dus la reţinerea celor trei agresori care, marţi, au fost prezentaţi procurorului de caz pentru audieri, acesta fiind cel care urma să decidă dacă va cere sau nu mai departe mandate de arestare preventivă pe numele lor. Haralambie Jianu a fost considerat capul răutăţilor, el fiind cel care i-a luat de acasă pe cei doi tineri de 17 şi 22 de ani cu care a mers peste Florin Stoica pentru a-l snopi în bătaie.

Bătaie soră cu moartea

Totul s-a întâmplat în satul Dobriţa, Stoica povestind că se pregătea de culcare când agresorii au intrat în curtea sa. Mai întâi au aruncat cu o petardă puternică pentru a-l intimida, iar apoi bărbatul spune că a mâncat o bătaie soră cu moartea. „Mă pregăteam de culcare şi mă spălam pe picioare, la lighean, în acel moment, când am auzit o bubuitură. Imediat ei au intrat peste noi în casă şi au început să mă lovească. M-au prins undeva într-un colţ al camerei şi dădeau şi din stânga şi din dreapta. Nu am mai avut cum să mă apăr. La un moment dat, am scăpat de acolo şi am încercat să ajung până la un vecin care lucrează la Salvare ca şofer. Am ieşit din casă şi ei m-au prins din urmă. Ăsta, care m-a lovit cel mai mult, a luat o ţiglă şi mi-a dat de două ori cu ea peste ureche de efectiv nu am mai auzit nimic ore bune după aia. Am căzut jos şi acolo am rămas până m-a luat salvarea să mă ducă la spital”, povesteşte bărbatul bătut cu bestialitate.

Florin Stoica are nevoie de îngrijiri medicale de aproape o lună de zile, după cum a stabilit medicul legist. Deocamdată el rămâne internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu pentru mai multe zile. De pe patul de spital, bărbatul spune că nu a fost lovit şi de minorul de 17 ani care venise alături de ceilalţi doi agresori. Concubina sa, Maria Luca, declară, la rândul său, că băiatul nu a lovit, cel mai violent dintre toţi fiind Jianu, care, culmea îi mai este şi nepot. Tocmai gradul de rudenie pare să îl fi înfuriat şi mai mult pe agresor în a-şi lovi victima cu putere. „Îmi e nepot şi de când am încercat să îmi fac şi eu viaţa cu omul acesta, el s-a tot opus. I-a tot spus lui să plece de la mine, iar acum a venit hotărât să îl omoare în bătaie. Au intrat toţi trei peste noi în casă şi s-au pus cu pumnii şi picioarele pe omul meu. Nepotu-miu dădea cel mai rău că el tot spera ca dacă eu rămân singură, apoi mă dă pe mine repede afară din casă şi ia el casa. Băiatul de 17 ani nu a dat. El a rămas încremenit în pragul uşii, deşi nepotu-miu îl tot chema să dea şi el. Nu, cel mic nu a lovit pe nimeni”, spune femeia.

Minorul de 17 ani nu a lovit

La audierile de la Poliţie şi Parchet, minorul a fost asistat de un psiholog din cadrul Direcţiei pentru Protecţia Copilului Gorj. Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Lidia Bârsanu, spune că băiatul a povestit în faţa anchetatorilor ce s-a întâmplat şi cum s-a ajuns la acest incident extrem de violent, dar şi care a fost implicarea sa în toată această poveste. Cea mai şocată de cele întâmplate a fost însă mama minorului, căreia nu îi venea să creadă că băiatul său a apucat-o pe un astfel de drum în viaţă. „În primăvară mi-a murit soţul şi am rămas să-l cresc singură. Am cinci copii în total, unele dintre fete sunt realizate, doctori, la casele lor, dar la el nu mă aşteptam la aşa ceva mai ales că seara, la 10.00, l-am lăsat în pat ca şi cum dormea. Apoi aflu că a fost cu ceilalţi doi şi s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Eu am fost la omul bătut de la spital şi m-a asigurat că băiatul meu nu l-a lovit nici un moment. Nu ştiu ce a făcut de a ajuns după gratii, dar sper să nu ajungă pe un drum prost în viaţă că nu pentru asta l-am crescut”, spune biata femeie.

Acuzaţii

Poliţia Gorj a menţionat că două sunt capetele de acuzare ce le sunt aduse celor trei persoane reţinute în acest scandal. „În continuarea cercetărilor în cadrul dosarului penal privind săvârşirea infracţiunilor de violare de domiciliu şi lovire sau alte violenţe, bărbatul de 37 de ani, din comuna Runcu, a fost examinat de către medicul legist din cadrul SML Gorj, care a constatat că acesta a suferit leziuni care necesită pentru vindecare un număr de 23-25 zile de îngrijiri medicale. La data de 3 septembrie a.c., faţă de cele trei persoane de 17, 22 şi 43 de ani, din comuna Runcu, s-a dispus măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de marţi să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu cu propuneri legale. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor trei persoane”, menţionat Poliţia Gorj.

Vizualizări: 3,988

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: