Belgher vrea să scape de condamnarea din 2015

Unul dintre cei mai vocali actori ai scenei politice locale, consilierul local Leonida Belgher, din Alimpeşti, vrea să scape de o condamnare pe care judecătorii au dispus-o împotriva sa în vara lui 2015. Magistraţii de la Novaci l-au condamnat atunci pe acesta la 4 luni de închisoare, cu un termen de supraveghere de 2 ani şi 4 luni, politicianul fiind găsit vinovat pentru comiterea infracţiunii de sustragere de sub sechestru, prin aceeaşi sentinţă fiind achitat de acuzaţia de furt calificat.

Acuzaţiile au fost formulate după ce Belgher a mers împreună cu doi bărbaţi ca să taie un gard pe care firma sa îl cumpărase în 2008 de la o societate falimentară. Gardul trebuia pus la pământ de atunci, numai că Belgher nu a făcut lucrul respectiv. Până la urmă, gardul a fost tăiat doar după ce a fost pus sub sechestru, politicianul fiind avertizat inclusiv de poliţistul din localitate că nu trebuie să se mai atingă de el, avertizarea fiind dată când Belgher era deja cu polidiscul în mână, dar nu mai avea voie să taie nici măcar o ţeavă.

În cele din urmă, Curtea de Apel Craiova a decis în 2016 ca inculpatul să fie condamnat pentru ambele infracţiuni la 1 an şi 2 luni închisoare, cu un termen de încercare de 2 ani. Perioada respectivă a expirat în cursul lunii iunie, când Belgher s-a şi adresat Judecătoriei Novaci cu o cerere de revizuire a pedepsei. Primul termen în proces a avut loc luni, instanţa stabilind un alt termen, pentru prima zi a lui octombrie. Până atunci dosarul în care a fost dată condamnarea ar urma să fie ataşat la cel aflat acum pe rol, după care instanţa va decide dacă mai e posibilă modificarea verdictului respectiv sau nu.

Până atunci, Belgher mai are o problemă, pe care instanţa ar putea să o tranşeze tot pe 1 octombrie şi tot la Novaci. El mai este judecat aici pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, asta în condiţiile în care procesul a început în 2016 şi de atunci şi până acum judecătorul de caz i-a prelungit lunar dreptul de a conduce un autoturism pe drumurile publice, măsura fiind adusă de fiecare dată şi la cunoştinţa şefilor Poliţiei Rutiere Gorj.

Vizualizări: 1,202

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: