Bază sportivă modernizată pentru elevii din Băleşti

Cursanţii Şcolii Generale Băleşti vor desfăşura activităţile sportive în mai bune condiţii începând de anul şcolar viitor. Administraţia locală a alocat fonduri de la bugetul local pentru amenajarea bazei sportive după ultimele standarde, dar şi pentru realizarea unui nou gard împrejmuitor la şcoală, lucrările fiind deja finalizate.

Lucrările la baza sportivă de la Şcoala Generală Băleşti au fost demarate în toamna anului trecut şi au constat în turnarea unui nou strat de bitum şi marcarea acestuia, în realizarea unui nou gard împrejmuitor, dar şi în montarea de noi porţi pentru cei care vor juca fotbal. Lucrările au fost încheiate şi urmează să fie recepţionate.

Viceprimarul comunei Băleşti, Cătălin Stolojanu, a vorbit despre această nouă investiţie. „Am în derulare anul acesta reabilitarea bazei sportive la Şcoala Generală Băleşti şi gardul împrejmuitor la şcoală. Lucrarea a fost finalizată. Din punctul meu de vedere, este foarte bine realizată, arată foarte bine estetic. De această bază vor beneficia atât elevii de la Şcoala Generală Băleşti, care sunt în jur de 200, dar şi ceilalţi copii şi tineri din localitate, care desfăşoară activităţi sportive după orele de curs, sâmbăta, duminica. Investiţia a fost realizată din fonduri proprii, se ridică undeva la 170.000 lei, din care 110.000 lei au fost deja achitaţi constructorului, iar restul îi vom achita după rectificarea de buget care va avea loc în august”, a declarat Cătălin Stolojanu, viceprimarul comunei Băleşti.

Şi asta nu este tot, autorităţile vor să aducă în viitor noi îmbunătăţiri bazei sportive de la această unitate de învăţământ. „Deocamdată sunt doar porţile de fotbal, urmând ca pe viitor să facem şi de baschet şi o groapă de nisip pentru copii. Baza sportivă era veche, gardul împrejmuitor se degradase şi exista riscul să cadă pe copii. La Şcoala Generală din Corneşti baza sportivă este relativ nouă şi nu necesită îmbunătăţiri, iar la unitatea de la Ceauru, la fel”, a precizat viceprimarul comunei Băleşti.

Vizualizări: 181

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: