Grădiniţă nouă în comuna Bustuchin

Comuna Bustuchin este printre puţinele localităţi din judeţul Gorj care au instituţii de învăţământ la rang european. Primarul localităţii, Ion Ciocea, a fost informat de curând că una din grădiniţele din comună va fi reabilitată în întregime cu bani de la guvern. Ion Ciocea spune că este vorba de un proiect vechi încă din anul 2009, pentru care răspunsul a venit abia săptămâna trecută. Grădiniţa cu program normal din Bustuchin va fi reabilitată cu fonduri exclusiv de la Ministerul Educaţiei, prin Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj. Primarul Ciocea spune că o asemenea investiţie este mereu binevenită, atât pentru autorităţi, cât şi pentru comunitatea locală.

Veste bună pentru preşcolarii din Bustuchin. O grădiniţă cu program normal va fi reabilitată în cel mai scurt timp în localitate. Cel mai probabil construcţia va demara în această vară, licitaţia pentru desemnarea constructorului fiind organizată la nivelul Ministerului Educaţiei. Primarul din Bustuchin, Ion Ciocea, nici nu mai spera ca acest proiect să fie aprobat. ”Am depus proiectul la Ministerul Educaţiei în 2009, însă abia săptămâna trecută am primit la mapă o hârtie prin care eram informaţi că urmează să se demareze procedurile de licitaţie pentru execuţia unui număr de 84 de grădiniţe, printre acestea aflându-se şi grădiniţa cu program normal Bustuchin. Este o veste foarte bună pentru noi, ce-i drept nu mai speram să se realizeze acest proiect, dar iată că veştile bune ajung întotdeauna. Eu am spus mereu că, dacă vrei să primeşti bani, trebuie să faci proiecte şi să depui la toate instituţiile, că nu se ştie niciodată. Dacă nu depui proiecte, nu ai ce aştepta”, a spus Ion Ciocea, primarul din Bustuchin.

Proiect depus în 2009

Primarul îşi aminteşte că, la vremea respectivă, Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj a informat cu privire la posibilitatea de a depune un proiect în cadrul Unităţii de Management al Proiectelor pentru Modernizarea Reţelei Şcolare şi Universitare, din cadrul Ministerului Educaţiei. Proiectul viza reforma educaţiei timpurii în România. Grădiniţa ce va fi reabilitată va avea trei grupe de copii, ceea ce înseamnă că peste 35 de copii îi vor trece pragul. Primăria Bustuchin încearcă în prezent să reactualizeze actele din proiect, astfel încât lucrările să demareze cât mai repede lucrările. ”Ni s-a transmis să reactualizăm certificatul de urbanism, lucru pe care l-am şi făcut, pentru că primul deja expirase. De licitaţie se ocupă ministerul, noi vom avea doar grădiniţa reabilitată. Clădirea este veche, de aceea am şi depus proiectul la vremea respectivă. Mai avem şi grădiniţa cu program prelungit, realizată pe fonduri europene. Avem toate unităţile şcolare bine puse la punct”, a spus primarul Ion Ciocea.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: