Premise pentru realizarea unei săli de sport la Liceul Bâlta

Autorităţile locale din comuna Runcu au făcut demersuri la Compania Naţională de Investiţii (CNI) pentru a primi finanţare în vederea realizării unei săli de sport pentru elevii liceului din localitatea Bâlta. Sportivii din comună au reuşit să obţină în ultima vreme rezultate remarcabile la competiţiile judeţene şi naţionale, în condiţiile în care desfăşoară activităţile sportive într-un spaţiu amenajat într-o fostă sală de curs.

Sala de sport va fi realizată chiar în incinta Grupului Şcolar Industrial “Constantin Şandru” din satul Bîlta, apartenent comunei Runcu. Autorităţile locale spun că au depus documentaţia la CNI pentru obţinerea finanţării necesare realizării acestei investiţii şi că urmează să semneze contractul. “Comuna Runcu intenţionează să atragă un program guvernamental finanţat prin Compania Naţională de Investiţii pentru construirea unei săli de sport de capacitate mare la Grupul Şcolar Industrial “Constantin Şandru”, având în vedere faptul că acest liceu are performanţe foarte bune în materie de sport. Cei de la CNI au apreciat diplomele pe care le-am anexat la documentaţia depusă la dumnealor în vederea obţinerii finanţării şi să sperăm că într-un timp foarte scurt vom reuşi să semnăm contractul de finanţare. Sala de sport va fi realizată în spatele atelierelor care sunt realizate în curtea principală a liceului, pe o suprafaţă de 5000 mp şi va dispune de 250 de locuri la tribune”, a declarat Adi Câmpeanu, primarul comunei Runcu.

Conducerea liceului a spus cât de importantă este această investiţie pentru tinerii sportivi din comună. ”Este nevoie de o sală de sport pentru că avem şi rezultate. Avem câteva echipe de jocuri sportive, de baschet, de handbal şi e greu de făcut numai afară pregătirea, antrenamentele, mai ales în sezonul rece. Avem afară o bază sportivă, destul de bună, bituminată, dar avem nevoie de continuitate pe toată perioada anului şcolar. Avem doar o săliţă improvizată, o fostă sală de clasă, dar este foarte mică. În perioada de iarnă se poate face gimnastică, puţină forţă, dar atât deocamdată, nu desfăşurăm activităţi mai de amploare. De aceea, ne-ar fi foarte utilă o sală de sport. Spaţiu avem, condiţiile ar fi întrunire şi sperăm să avem acest rezultat favorabil de a avea o sală de sport în cadrul liceului nostru”, a precizat Nicolae Turtoi, directorul Grupului Şcolar Industrial  “Constantin Şandru”. 

Vizualizări: 226

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: