Colonoscopii şi la spitalul din Târgu Jiu

Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu va putea face începând din luna iulie colonoscopii. Unitatea spitalicească din municipiu va beneficia de un colonoscop nou, pentru că repararea celui vechi costă aproape cât achiziționarea altuia nou. Sunt aproape trei ani de când Spitalului Județean Târgu Jiu își trimitea pacienții la cabinete private sau la alte spitale.

Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu desfășoară în prezent, prin Consiliul Județean Gorj, licitația pentru achiziționarea unui colonoscop nou. Vechiul aparat medical s-a defectat cu aproape trei ani în urmă și de atunci pacienții erau puși pe drumuri. ”În prezent, este pe licitație, cred că în luna iulie vom avea colonoscop nou la Spitalului Județean de Urgență. Când am preluat această unitate, colonoscopul nu era funcțional, se defectase o piesă și încă de atunci am făcut demersuri la Consiliul Județean să achiziționăm aceast aparat extrem de important pentru diagnosticarea corectă a pacienților”, a spus Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

Conducerea unității spitalicești a precizat că au fost alocați 80.000 de lei pentru achiziționarea unui colonoscop nou în timp ce reparația celui vechi ar fi costat spitalul aproape 65.000 de lei. ”Nu cred că avea rost să dăm acești bani pentru repararea celui vechi. Mai bine am achiziționat unul nou. Doctori care să efectueze colonoscopii sunt, nu se pune problema”, a spus Tiberiu Tătaru.

Colonoscopia este o investigaţie ce permite medicului să observe interiorul intestinului gros (rectul şi colonul) cu ajutorul unui instrument flexibil prevăzut cu o mică cameră numit colonoscop. Această investigaţie e de mare ajutor în cazul descoperirii zonelor ulcerate, a tumorilor sau a zonelor inflamate sau hemoragice. Odată cu achiziționarea acestui aparat medical, Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu va putea atrage mai mulți bani de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate pe internările de o zi. Statul decontează din bugetul asigurărilor de sănătate aproape 400 de lei pentru un set de analize la acest gen de aparatură, iar medicii de la Spitalului Județean pot efectua în medie 10-12 colonoscopii pe zi.

Vizualizări: 1,392

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: